Костов: Това е политическа провокация

10649

Тази политическа провокация се оказва провокация за референдума. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира действията на Октай Енимехмедов към Ахмед Доган, съобщи БГНЕС.

"Тази провокация засмуква в себе си най-важното събитие в последните 50 години. По този начин тя влияе и на българската политика и саботира едно изключително важно усилие на българското общество", каза още Костов и допълни: "Това не е покушение, не е опит за убийство, не е атака. Това е политическа провокация и това е вярната дефиниция. Това е политическа провокация, чийто причинители трябва да бъдат изяснени от управляващите. Върху тази политическа провокация ДПС ще се качи и ще прави предизборна кампания. Не ще да е толкова проста тази работа".

Според лидера на тъмносините, "изказвания на хора като тези от Института по психология, които изцяло изпълняват поръчките на Цветан Цветанов, са последните хора, които трябва да бъдат изкарвани по телевизията".

От ДСБ призовават всички граждани да участват в референдума и да гласуват с "не". Нашият призив в тези последни 6 дни е да не се поддават хората на внушения, че нищо не зависи от тях и да излязат да гласуват с "не", отбеляза председателят на ДСБ Иван Костов.

На заседанието на Националното ръководство на ДСБ днес е обсъдена и новосформираната политическа платформа между ДСБ и НС"Единство". "Ние не гледаме на Синята коалиция като на кошара, която трябва да браним. Тръгваме открито, честно и с плюсовете и постигнатото, защитаваме себе си за извършеното и който припознае тази платформа, да заповяда при нас, а който е съгласен да го обвиняват - да върви, където иска", заяви Иван Костов. "Ние казахме, че искаме да избегнем война за абревиатурата и сговарянето за използване на имената на политически партии, зад които няма никой", подчерта той.

"Ние заявихме, че не сме съгласни нашите усилия да бъдат обявени за най-големия провал на прехода и за криминална приватизация. Ако някои считат, че името му може да бъде свързано с голям провал, нека да го заявят и да застанат там. Ако някой реши, че е за управлението на Бойко Борисов и не може да формира дясна опозиция, да отива, където намери за добре.

Редактор: Е. Гигова

Цветанов: Видяхме сериозно насилие

"Това е изключително неприятен инцидент. Осъждаме тази постъпка, но също така трябва да осъдим и постъпката впоследствие спрямо едно ли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com