X
 
 

Рейзи отрече да се отказва от кметския пост, отказва се само от ГЕРБ

1272 2
photo of Рейзи отрече да се отказва от кметския пост, отказва се само от ГЕРБ
Снимка: Община Созопол
Няма как да подам оставка като кмет на тоя етап. Подал съм си оставката от партията. По този начин се разграничавам от партията. Това заяви кметът на Созопол Панайот Рейзи пред БНР.

Според обяснението на Рейзи, той се разграничава от партията, "за което постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова аз реших да си подам оставката от председател на структурата в Созопол. А за кмет – на този етап няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство".

По-рано днес, официалният сайт на ГЕРБ обяви, че Рейзи си подава оставката и като кмет, и като член на партията. Всъщност съдът го отстрани от поста му наред с главната счетоводителка на община Созопол.

Припомняме, че Рейзи е обвинен в длъжностно присвояване на 2 млн. лева от общинския бюджет. Парите е трябвало да отидат за ремонти в Созопол, но вместо това са били пренасочени с помощта на главната счетоводителка на общината Златка Мусева по банкови сметки, нямащи нищо общо с фирмите-изпълнители. Освен това се появи и информация, че изпълнителите всъщност били фирми на социално слаби.

Освен тази сага, през тази година в Созопол гръмна и друг скандал - заради застрояването на плажа Алепу. То беше спряно, след като медиите му обърнаха внимание, но не и преди арх. Веселин Колев от инвеститора "Главболгарстрой" да каже, че съгласно устройствения план на община Созопол това е разрешена зона за застрояване. А по-интересният мотив за строежа беше, че така се "подпира" и спира започнало свлачище.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Човекът знае! Ще изчака, за да се присламчи към победителя от следващите избори! После ще си плаща и всичко си е ОК!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Долу правителството....
Последно в Актуално