X
 
 

УМБАЛ Бургас продава календар в помощ на недоносени бебета

1258 0
УМБАЛ Бургас продава календар в помощ на недоносени бебета
Снимка: УМБАЛ Бургас
За трета година УМБАЛ Бургас е инициатор на създаването и разпространението на благотворителен календар. Снимките в него са на недоносени бебета. Сумите събрани от продажбата дават шанс на най-малките да пораснат, като с парите се купува апаратура и се подобряват условията в отделението по неонатология. Благодарение на кампанията през изминалата година беше създадена семейна стая. Тя дава възможност родителите и бебетата да прекарват време заедно преди да се приберат в домовете си.

„С този календар вдъхваме вяра и кураж на родителите, защото само заедно можем да постигнем този успех – малките бебета да пораснат здрави и силни деца“, казва д-р Стилияна Томова, началник на отделението по неонатология. Вече порасналите пациенти посетиха отделението, за да благодарят на лекарите и акушерките, които са се грижили за тях.

Новият календар е по-различен като дизайн и снимки, но създателите му искат крайният продукт да бъде изненада. Заради големият интерес той е в по-голям тираж.

В болницата вече приема заявки за благотворителния календар на тел. 0883 307211 и електронна поща tveleva91@gmail.com. Цената на календара е 20 лева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители