Банка ДСК въвежда услуга за видео жестов превод за клиенти

7838
Банка ДСК въвежда услуга за видео жестов превод за клиенти
Снимка: Банка ДСК

Банка ДСК ЕАД, българското дъщерно дружество на Банка ОТП, въведе услуга за видео жестов превод за клиенти с увреден слух. Проектът е реализиран съвместно с фондация „Заслушай се“ и платформата „TotalK“ и стартира в пет офиса на банката в страната:

на ул. „Цар Калоян“ № 1 в София

на бул. „Искърско шосе" № 7 в София

на ул. „Христо Г. Данов“ № 6 в Пловдив

на бул. „Владислав Варненчик“ № 53-55 във Варна

на ул. „Васил Априлов“ № 12 в Бургас

Специализираната платформа е инсталирана на таблетни устройства, като обслужването на клиентите се осъществява посредством онлайн видео жестов превод в реално време. Връзката между служителя на банката в съответния клон и преводача е възможна чрез поставяне на слушалки към таблета. Така обслужването на хора, за които жестовият език е основна форма на комуникация, протича бързо и лесно.

За да ползват услугата, клиентите могат да посетят директно някой от петте клона и да изберат опцията „Услуги с жестов превод“ от повикващата система, след което ще бъдат поканени на гише, обозначено със специален стикер. За по-голямо удобство, клиентите могат да заявят желанието си да ползват услугата предварително – чрез мобилно приложение TotalK, налично за Android, а скоро и за iOS. При получаване на подобна заявка жестовите преводачи уведомяват избраното от клиента поделение на банката и изпращат на клиента уникален код, който се въвежда на устройството на повикващата система на място в клона на банката.

„Като социално отговорна компания, Банка ДСК се стреми да подпомага пълноценното участие на хората с увреден слух в ежедневния живот, включително чрез улесняване на достъпа им до финансови продукти и услуги. Проектът интегрира възможностите и последните тенденции в развитието на новите технологии – стратегия, която банката следва като част от своята дигитална трансформация“, сподели г-жа Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

„Инсталирането на специализираното приложение в клоновете на банката ще улесни значително общността на хората с увреден слух. Радваме се, че в лицето на Банка ДСК откриваме партньор със сериозен ангажимент към обществото и грижа за специфичните нужди на всеки клиент. Това е важна стъпка в посока равен достъп до услуги и информация, и осигуряване на повече възможности за глухите и слабочуващите хора в България“, допълни г-н Ашод Дерандонян, основател и председател на фондация „Заслушай се“.

За техническата реализация на проекта Банка ДСК работи съвместно с платформата „TotalK“, социален бизнес за предоставяне на услуги за достъпна среда на глухите хора в България. По този начин банката се присъединява към каузата за премахваме на бариерите между хората с увреден слух и чуващото общество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Коя страна смята да бъде двигател за възстановяването на световната икономика?

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика