Борисов: Ден по-рано да стане ТОЛ системата - 1,5 млн. лв. повече събрани приходи

2420
Борисов: Ден по-рано да стане ТОЛ системата - 1,5 млн. лв. повече събрани приходи
Снимка: БГНЕС

Ден по-рано да стане ТОЛ системата е милион и половина събрани приходи. Това казва премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, става ясно от публикуваната стенограма.

„Регионалното и АПИ съм ги дал на Горанов да ги следи непрекъснато, за да може ТОЛ системата и с ден по-рано да стане. Ден по-рано е милион и половина събрани приходи! Както се казва, и една събота и неделя не трябва, Нанков, да се губи. Защото, ето до преди една – две години, ми викаха: „Не се яде асфалт“, а сега Видин иска магистрала, и с право искат хората, и ние ще им направим, но трябва да завършим „Хемус“, да дозавършим „Струма“, паралелно с пътя Ботевград – Мездра ще я направим. Тръгнат ли тези основните…

И там като се виждаш с тях им дай тази схема с трансевропейските коридори, която дадох и на Рюте, и на Меркел, и която поискаха от Европейския съвет, лично Туск, за да си я запишат и те в програмата. Единият от тези коридори излиза на Видин, нали така? Там са Солун – Видин, Солун – Белград, София – Белград, София – Истанбул.

Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Медведев

Министър-председателят Бойко Борисов изрази искрените съболезнования на българското правителство и лично своите към всички, загубили бл...

Просто им кажи на хората, че е не просто приоритет, а много важен приоритет. Тези, които ги лъжат, че ще я направят, да са я направили преди четиридесет години, преди тридесет години, преди двадесет години, преди десет години. При нас ще стане, сигурно е, че ще стане. Те не вярваха, че и до Бургас ще има магистрала – и до Истанбул има, и до Солун, до две години, две години и половина ще я има и магистралата Белград – София.

Другата неделя и понеделник в Лондон и Европейската банка за възстановяване и развитие се включва. Сиреч, трите най-големи банки в света – Световна банка, Европейска инвестиционна банка и Европейска банка за възстановяване и развитие, три банки искат да вложат пари в тези три коридора и единият от тях е точно този. Така че, кажи на хората, че могат да ни вярват за това. Стои на бюрото на всички, които финансират, за да се случи такова нещо”.

Точката, която министрите са приели за транспорта в София е за 107 млн., става ясно от думите на министър Горанов.

Премиерът отбеляза, че тези 107 млн. ще бъдат вкарани в трамваи, в линии и в екология.

Борисов е бил във ВМА, поставили му инжекции

Премиерът Бойко Борисов е бил по-рано днес (8 февруари) във ВМА, където са му били поставени инжекции. Две от тях са на колената за ук...

„Другите дават само обещания. Това правителство дава реални резултати и в голямата си част са хубави. От време на време сигурно и ние правим някоя грешка, но това показва, че сме хора”.

На заседанието беше обсъдено въвеждането на електронното управление и как да бъде реорганизирана работата по него за постигането на максимални резултати в срок.

Премиерът Бойко Борисов отново подчерта личната отговорност на всеки един от министрите.

„Всеки да го сложи в календара си и ден по ден да следи докъде е придвижено. Имайте предвид, че това ще ви е оценката. И не си мислете, че като дойде септември, някой ще ни е забравил. Това е нещо много значимо и ако има някой против, да каже: „Против съм, считам, че това е харчене на ресурс, време и т. н.“. Щом сме го приели, трябва да го докараме до край“, категоричен беше Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика