X
 
 

Държавата предлага да няма данък "Печалба" в научната и развойната дейност

1286 0
photo of Държавата предлага да няма данък "Печалба" в научната и развойната дейност
Снимка: БГНЕС
Държавата предлага да няма данък "Печалба" в научната и развойната дейност. Това стана ясно от думите на икономическия министър Емил Караниколов, предаде БГНЕС.

Хубаво е, че има дебат за различното ДДС на стоките. По някой път обаче административните мерки водят до решения, които са краткосрочни. За мен трябва да се направи сериозен анализ на всички мерки, които могат да се предприемат и за кои стоки, подчерта още Караниколов след като участва в международен икономически форум.

Караниколов: Инвестициите по сертифицирани проекти превишават над два пъти тези от 2017 г.

Очакванията ни са през 2019 г. инвестициите да продължат да се повишават. Към настоящия момент в Българската агенция за инвестиции (БАИ...

„Да не се случи така, че сега ще намалим хляба с 30 стотинки, а след година ще е по-скъп”, предупреди министърът.

Караниколов обърна внимание на политиците да помислят да освободят от данък „Печалба” научната и развойната дейност срещу задължение за реинвестиция. „Много е важно да се говори как ще се отрази на бюджета. Ако отрежем едно перо, то ще е за сметка на друго. Без такъв анализ за ДДС ще направим повече беля, отколкото добро“, убеден е икономическият министър.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 ноември

Овен През тази седмица се вгледайте и вслушайте в знаците на съдбата. Бъдете предпазливи. Обстоятелствата ще ви показват подводните камъни....