X
 
 

Ето колко получават шефовете на ВиК от Видин и Монтана

19616 3
Ето колко получават шефовете на ВиК от Видин и Монтана
Снимка: Съюз на ВиК операторите в Р.България
От частен бизнес в България човек може и да спечели, но може и да затъне в дългове и да фалира. От управлението на държавна фирма обаче у нас може само да се забогатее. Когато стане дума за ВиК дружествата например, те най-често се възприемат като далечните бедни роднини на богатите енергийни фирми.

Ниски заплати на служителите, лошо качество на водата, амортизирана мрежа, плачевно финансово състояние... Само че управителите на тези фирми определено не ходят гладни и жадни. Голяма част от тях са се превърнали в нещо като местни феодали, постигнали удивителна симбиоза с политически силните на деня и натрупали купища имоти и дебели влогове в банки. На тяхното благополучие със сигурност могат да завидят дори и мениджърите на едни от най-големите и успешно работещи частни компании у нас, пише „Банкеръ“.

Последици от водната криза в Перник - МВР проверява всички ВиК (ВИДЕО)

Започват проверки на всички ВиК дружества в страната. Това стана ясно от брифинг на премиера Бойко Борисов, на който присъстваха кметът...

Типичен пример как добре се живее на гърба на държавата е началникът на монтанското държавно ВиК дружество. Става дума за Валери Иванов, който оглавява водната компания от 2006-а, а работи в нея от 1990-а. За него се говори, че е приближен до БСП, но очевидно това не му е попречило да си запази мястото и когато властта бе в ГЕРБ. Една година след назначаването му за управител Иванов купува заедно с жена си Цеца апартамент от 102 кв. м в Монтана за 37.2 хил. лева.

След още година се сдобива и с жилище в София (56 кв. м) срещу 27.2 хил. лева. През 2010-а пък става собственик на втори имот в столицата (59 кв.м), за който плаща 44 735 лева. После идва една втора от къща с двор в Монтана за малко над 19 хил. лв., както и две трети от друга вила с голям двор (420 кв.) в с. Смоляновци, за която са платени 1626 лева. През 2011-а шефът на държавното ВиК дружество си купува нова кола от ловешкия завод на "Грейт Уол" за 16.3 хил. лева. През 2012-а той става съсобственик в още една къща - в село Сумер, чийто двор е над два декара, а в началото на тази година плаща 5500 лв. за гараж в Монтана. След всички тези покупки Валери Иванов е успял да спести над 310 хил. лв., които държи на депозити в банки.

Не е за ожалване и колегата на Иванов от Видин - Георги Владов. През 2006-а, а след това и през 2009-а той си купува 2 апартамента в София (съответно от 71 и от 91 кв.м). За първия плаща близо 46 хил. лв., а за втория - 86.6 хил. лева. И макар да не е теглил кредити, през 2008-а Владов става собственик и на нова кола - "Тойота", за 32 хил. лева. Въпреки това той успява и да спести над 100 хил. лв., които е сложил на депозити. Може би голяма част от парите са дошли от проектантския хонорар от 80 хил. лв., който Владов взима от частната фирма „Водоканалпроект“ - София.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  В нашата страна моралът, и особенно в бедните райони е дистачно нисък за да очакваме тамушните селендури нещо по различно от пълнене на джоба. Във видин само селендури с коли в монтана също...
 • Анонимен алооо гражданино голям ти кола нямаш ли бе селяк ко обиждаш хората ела във Видин да видиш селяндури как бият ама си и неграмотен чудно от кое село си изпълзял неграмотен нещастник 2.1 Анонимен алооо гражданино голям ти кола нямаш ли бе селяк ко обиждаш хората ела във Видин да видиш селяндури как бият ама си и неграмотен чудно от кое село си изпълзял неграмотен нещастник преди 1 седмица Профил на трол?
  Селяк селски долен
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  напишете за всички градовенавсякъде е така и за болниците важи
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков

Не само срещата вчера не беше лека, не е лека ситуацията, в която се намира "Левски". Това е игра на нерви и нещата могат да вземат различен завой....