Как да улесните работата си при ремонт у дома

1507
Как да улесните работата си при ремонт у дома
Снимка: Pixabay

Ако не разполагате със строителни инструменти при ремонт у дома, нещата едва ли ще ви се получат, колкото и да имате желание. Тук на помощ могат да бъдат ваши приятели и познати, но е за предпочитане да се обърнете към професионална фирма, която отдава под наем необходимото оборудване.

Стратегия за действие при пролетното освежаване

Започнете с опис на всяко помещение и бъдете подробни – не си затваряйте очите за състоянието му, за да си съставите конкретен план за реализация. Стаите имат различни потребности, както и вие като техни обитатели. В банята може би трябва да се реши проблема с влагата, или пък плочките са за смяна, а вероятно шкафът вече е прекалено стар. Подходът трябва да е индивидуален в зависимост от възникналите въпроси.

Когато си съставите дневник със задачите, ще можете и да прецените кое кога да свършите във времето, защото всяка дейност изисква средства. По-спешните и наболели проблеми набележете като приоритетни, както и тези, които изискват намеса през топлия сезон.

Разпределете бюджета, с който разполагате, отново водейки се по списъка. Останалото ще отмятате през следващите месеци, когато имате възможност да си го позволите. Бъдете сигурни, че ако оставите нещата на случайността и не ги предвидите в семейните финанси, те няма да се решат от само себе си, а и ще се задълбочават още повече като проблеми.

Следващият етап е да съберете контактите на майсторите, от които ще имате нужда. Дори да искате да разчитате основно на себе си, пак ще ви трябват и други хора.

Ред е на оборудването, което споменахме като ключово. Осигурете си го под наем от фирми като Стройрент, които имат много богат и разнообразен каталог с интрументи и механизация, така ще бъдете в готовност да реагирате при пробиване, къртене, рязане и т.н.

Помислете и за почистването накрая. Сами ли ще се ангажирате, или ще търсите външен изпълнител на услугата – отново зависи от предпочитанията и възможностите ви.

След всички предизвикателства, които сте минали покрай ремонта, остава да подредите мебелите и да си създадете уют в духа на пролетното настроение и предстоящото лято.

Ако досега са ви липсвали красиви вази, поставете ги на централно място, за да им се радвате всеки път, когато влизате вкъщи. Заложете и на саксии със зеленина и лесни з отглеждане цветя, които ще допринесат за отличното настроение на всички членове на семейството. Помислете и за ярки акценти в интериора – възглавнички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

КНСБ: Заплатата за издръжка следва да отразява регионалните различия

"Топлофикация София" обеща по-ниски сметки за февруари

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа

Инфлацията в ЕС, еврозоната и България продължава да се забавя и през февруари

Украинските яйца, които се продават като български: Опасност от спекулации с цените преди Великден

Брокери в Пловдив: Отчитаме ръст в търсенето на качествени нови жилища

Атанас Пеканов: България няма да влезе в Еврозоната през 2025 г.

Иванка Шалапатова: 418 000 българи работят на минимална работна заплата

Броят млади българи, които нито са работили, нито са учили, намалява през 2023 г.

Търговията между България и Великобритания е достигнала рекордни стойности

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика