Колко пари похарчи държавата по време на празниците

1897
Колко пари похарчи държавата по време на празниците
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки забраната на премиера Бойко Борисов да се обявяват обществени поръчки, докато правителството е в оставка, Агенция "Пътна инфраструктура" възобнови процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси.

Това става възможно, след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесоха в полза на Агенция "Пътна инфраструктура" и оставиха без уважение искането за налагане на временна мярка "спиране" на процедурата, посочват от пътното ведомство.

Съобщението на АПИ за възобновяването на поръчката е от 29 декември. Системата е за въвеждането на тол такси за автомобилите над 3,5 т.

Румен Радев и АПИ се захапаха заради поръчката за тол системата

Още от първия работен ден на 2017 година традицията на обяснителния режим през социалните мрежи, когато става въпрос за сериозни пари, ...

Въпреки това по-рано днес, 3 януари, се появи информация, че поръчката за пореден път е спряна, заради жалба в антимонополния орган.

След появата на тази информация решихме да проверим какви средства и за какво похарчи държавата по време на почивните дни.

Една от най-интересните поръчки е тази, с която Българската народна банка (БНБ) иска да закупи мебелно обзавеждане за помещения в сгради на централната банка. Тя е на стойност 200 хил. лева. Според поръчката банката има нужда от подвижно обзавеждане, мебелно офис обзавеждане, метални шкафове, столове и др.

Второто задание, на което обръщаме внимание, е с автор Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). То е за изработване и доставка на Европейски здравноосигурителни карти. Поръчката е на стойност 1 млн. и 350 хил. лв.

Изпълнението на предмета на поръчката включва комплексна дейност по изработване и периодична доставка на европейски здравноосигурителни карти. При изпълнението на поръчката изпълнителят следва да приема заявки за издаване на ЕЗОК, да ги изготвя и съответно да ги предоставя на гражданите. За изпълнение на тези дейности изпълнителят следва да осигури: дистрибуторски пунктове на територията на страната; картов център - с осигурени и поддържани системи за допуск; електронен регистър за въвеждане, съхраняване и контрол на информацията; възможност за електронно подаване на заявления 

България и светът през 2016 година: Икономика и енергетика

Изминалата година бе добра за страната ни в икономическо отношение, но не толкова поради усилията на родни политици и експерти, а порад...

От Държавен фонд "Земеделие" също са се отчели с поръчка за няколко милиона. Тя включва доставка на автомобилно гориво (безоловен бензин А-95Н и дизелово моторно гориво) с карти за безналично плащане на автомобилите на ДФ „Земеделие“ и гориво за отопление на сградите на Централно управление в София и териториалните структури на ДФ „Земеделие” в гр. Кърджали и гр. Хасково.

Поръчката е на стойност 2 млн. и 200 хил. лв. 

Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерство на правосъдието от своя страна е пуснала поръчка за пощенски услуги за период от 48 месеца.

Тя е на стойност 471 хил. лв.

От ТЕЦ "Марица Изток" 2 са се отчели с цели 3 обществени поръчки по време на празници. Първата е за доставка на резервни части за шламови помпи. Тя е на стойност 1 млн. 440 хил. лв. Втората поръчка е за близо половин милион лева и е с цел доставка на резервни части за турбинно оборудване. Последната поръчка от ТЕЦ-а е за доставка на резервни части за роторно съоръжение. С нея управата му се готви да изхарчи 498 хил. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика