X
 
 
 

Петък късен следобед - шест оферти за тол системата, четири валидни за нов участък от АМ "Хемус"

1681 0
photo of Петък късен следобед - шест оферти за тол системата, четири валидни за нов участък от АМ "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Още по темата

Четири оферти за изграждането на следващия участък от АМ "Хемус" и шест за изграждане на тол система в България - това е равносметката от днешния 19 май, която представи АПИ по два от най-важните въпроси що се отнася до инфраструктурата в България.

Относно изграждането на тол системата, която трябва да замени винетките, от АПИ уточняват, че са подадени шест оферти. В КЗК вече са постъпили и три жалби относно обществената поръчка. Срокът за изпълнение на поръчката е 19 месеца, а индикативната стойност е 200 млн. лева без ДДС.

Eдни и същи фирми системно подават жалби срещу ТОЛ системата

По отношение на АМ "Хемус" става въпрос за участъка между пътните възли "Белокопитово" и "Буховци" в посока Търговище. Той е дълъг 16,3 километра. Индикативната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС.

Отворените ценови оферти са на:

1. Обединение "Хемус Лудогорие", в което участват "Трейс Груп Холд" АД, "Пътища и мостове" ЕООД и "Пътно строителство" АД – 129 985 000 лв. без ДДС;

2. ДЗЗД "Хемус 16320", в което са "Инфра Експерт" ЕООД, "Пътинженерингстрой-Т" ЕАД, „Автомагистрали - Черно Море“ АД и „Трансконсулт-22 ООД – 119 785 000 лв. без ДДС;

3. Обединение "Геопът Белокопитово", с участници „Геострой“ АД и "Пътстрой 92“ АД – 117 456 958,55 лв. без ДДС;

4. „Хемус Изток-2016“ ДЗЗД, в което са „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС инфраструктура“ ООД – 99 992 000 лв. без ДДС.

Обществената поръчка за ТОЛ системата блокира заради три жалби

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети. Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на пътен възел за връзка с път III-5102 Мировец - Певец, на нова връзка с път I-4 Шумен - Търговище при п. в. „Белокопитово“, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища. Срокът за изготвяне на технически проект и строителство е 910 дни.

Редактор:

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Манол Пейков: Иван Вазов би се зарадвал на тази кампания

Появата на „Под игото“ на шльокавица породи мног...