Познато лице обжалва пред ВАС продажбата на Vivacom

8126
Познато лице обжалва пред ВАС продажбата на Vivacom
Снимка: БГНЕС

ВТБ и Viva Telecom са направили опит да въведат в заблуждение Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в България. Това твърди в свое официално съобщение компанията LIC33, която обжалва решението за продажба на Vivacom (Виваком) на бизнесмена Спас Русев.

В съобщението е посочено, че LIC33 е дъщерно дружество на Empreno Ventures Limited. LIC33 е компанията на белгийския инвеститор Пиер Луврие, който преди над една година обяви, че иска да вземе "Виваком", военните заводи "Дунарит", "Авионамс", мултиплекса НУРТС и пийпълметричната компания за изследване на телевизионната аудитория ГАРБ Аудиенс Рисърч за 1 евро. Луврие обжалва и пред КЗК сделката, с която Русев стана новия собственик на Vivacom.

Голям български бизнесмен се забърка в скандал с рицарско звание във Великобритания

Спечелилият в края на миналата година търга за Vivacom Спас Русев, който е разследван от британската Служба за борба с тежките измами с...

Сега жалбата ще е пред Върховния административен съд (ВАС). Според ищеца собственик на компанията Vivacom не е трябвало да бъде компанията Viva Telecom, а "някакъв консорциум от инвеститори, в който, според вестник "Коммерсантъ", освен Viva Telecom влиза също така и самата банка ВТБ, компанията Delta и миноритарните акционери". Според LIC33 акциите на Vivacom трябва да се разпределят между членовете на консорциума съгласно следната схема:

- Viva Telecom (Luxemburg) SA придобива 46 %;

- ВТБ – 20% минус една акция;

- Delta – 19%;

Спас Русев може и да се размине с "Виваком"

Ще има ли обрат в сделката за придобиването на "Виваком"? Възможността е реална на фона на отложени плащания, жалба от претендиращ со...

- миноритарни акционери – 15% плюс една акция.

"Тази информация е напълно потвърдена от известията, предоставени от Vivacom на Ирландската фондова борса, както и на интернет сайта на Vivacom по време на процеса на получаване на съгласието от страна на притежателите на облигации на компанията за промяна на контрола над нея. Този факт е очевидно нарушение на разрешението Спас Русев да установи еднолиен контрол над Vivacom", твърди LIC33.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com