Адско Ferrari LaFerrari Cavallo Infernale се продава на търг

6199
Адско Ferrari LaFerrari Cavallo Infernale се продава на търг
Снимка: Ferrari

Един от автомобилите от ексклузивната серия Ferrari LaFerrari Cavallo Infernale ще бъде изложен за наддаване на аукциона Mecum Auctions Monterey 2016, който ще се проведе на 16 и 17 август тази година. От тази модификация са произведени едва три бройки, което гарантира, че машината ще бъде продадена за много висока сума.

Името "Cavallo Infernale" се превежда от италиански като "адски кон" или "кон от ада". Това, което отличава тази модификация от стандартното LaFerrari, е черният цвят на каросерията Nero DS Opaco. За ексклузивността на хиперколата напомня и надписът "Cavallo Infernale" на долната част на волана. Лимитираната хиперкола Ferrari LaFerrari е получила джанти с 5 спици и диаметър 19 цола отпред и 20 цола отзад. Гумите са Pirelli P-Zero, а окрасените в червено спирачни механизми са производство на компанията Brembo.

Под капака на автомобила, който е разработен с използването на технологии от състезателните болиди във Формула 1, е разположен хибриден силов агрегат. В него влизат 6,3-литров V12 бензинов двигател, електромотор и 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Комбинираната мощност на задвижващата система е 963 к.с., което позволява на Ferrari LaFerrari да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди, до 200 км/ч за 7 секунди и до 300 км/ч за 15 секунди. Максималната скорост на машината е 350 км/ч.

Оригиналното Ferrari LaFerrari се появи на пазара през 2013 г., като стана първият хибриден модел в гамата на италианския производител на спортни коли. От хиперколата бяха произведени 499 бройки, като всички бяха разпродадени на цена от 1,3 млн. долара само за 9 месеца след официалната премиера. През 2017 г. ще излезе и версия "роудстър", която вероятно ще бъде в същия тираж. И която се очаква да бъде разграбена още по-бързо от клиентите на марката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com