Audi ще харчи 1/3 от бюджета си за електромобили

1601
Audi ще харчи 1/3 от бюджета си за електромобили
Снимка: Audi

Компанията Audi смята да вложи 1/3 от бюджета си, предвиден за изследвания и нови разработки, в електромобили, цифрови сервизи и системи за автономно управление на своите модели. Решението е било взето на едно от последните заседания на ръководството на производителя от Инголщад, твърди агенция "Ройтерс", като се позовава на свои източници.

Изпълнителният директор на Audi - Рупърт Щадлер, смята да обяви новия план на компанията пред 2000 мениджъри. Това ще стане на закрито за външни лица и медии събрание тази седмица. Според източника на "Ройтерс", автомобилният производител възнамерява през 2025 г. около 1/4 от продадените от него превозни средства да бъдат задвижвани с електричество.

Плановете на Audi предвиждат от 2018 г. всяка година на пазара да бъде пускан по един нов електромобил или модел с хибридно задвижване, който ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Първият ще бъде кросовър Q6 e-tron. Неговият концептуален предшественик - прототипът e-tron quattro, дебютира през септември 2015 г. на автосалона във Франкфурт. Моделът е оборудван с 3 електрически двигателя с обща мощност 435 к.с. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 4,6 секунди, като само с едно зареждане може да измине около 500 км.

Още догодина компанията ще пусне и първият сериен автомобил с автопилот. Това ще бъде новата генерация на флагмана на марката A8. Лимузината ще бъде оборудвана със системата Traffic Jam Assist, която ще може да поеме изцяло контрола върху управлението на автомобила при скорост от до 60 км/ч, като няма да се нуждае от намесата на шофьора. Новото Audi A8 ще получи и асистент за паркиране, чиято работа ще може да се управлява от смартфона на водача, дори когато той е извън колата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com