„Автосалон София 2022“ отвори врати

6540
„Автосалон София 2022“ отвори врати
Снимка: Actualno

След прекъсване, продължило 3 години, отвори врати най-голямото автомобилно изложение у нас „Автосалон София 2022“. Това е и първото подобно събитие за Европа тази година, след като останалите до момента бяха отложени заради коронавируса. Посетителите на изложението ще имат възможност да видят над 180 експоната, като сред тях има 33 изцяло електрически превозни средства.

Именно моделите на ток са сред основните премиери на автосалона, но има и много интересни превозни средства с конвенционално задвижване. Феновете на автомобилите ще видят наживо Hyundai IONIQ 5, който беше бе избран за „Световен автомобил на 2022 година”, както и „братчето“ му Kia EV6, спечелил приза „Автомобил на годината за Европа 2022”. И двата модела предлагат автономен пробег от над 528 км, както и възможност за скоростно зареждане - от 10 до 80% само за 18 минути.


Българският пазар на нови автомобили трети по ръст в Европа

Продажбите на нови автомобили в Европа продължават да намаляват в резултат на нарушените вериги за доставки и последствията от войната ...

На шанда на Skoda е изложено ENYAQ Coupe iV, която също прави своя дебют пред публика. Чешкият модел предлага пробег от 545 км, като подобни характеристики имат и други кросоувъри на VW Group, изложени в „Интер Експо Център“. Сред тях са Audi Q4 e-tron, както и Volkswagen ID.4 и ID.5 GTX. За първи път пред публика е изложен и Renault Megane E-TECH Electric, който привлича не само с дизайна си, но и с пробега от 470 км.

Също за първи път пред българската публика ще бъдат показани два идентични кросоувъра от различни марки – Toyota bZ4X и първото Subaru на ток, получило името Solltera. Сред „зелените“ превозни средства няма как да бъдат пропуснати електрическите SUV на Volvo - XC40 Recharge и C40 Recharge, както и германските Mercedes-Benz GLB, BMW iX и BMW i4. На щанда на Ford пък е изложен Mustang Mach-E GT.

Редом с многобройните електрически превозни средства има и още няколко забележителни автомобила, които ще дебютират в София. Феновете на офроуда ще видят наживо легендарният Bronco, който се завърна на пазара в САЩ след повече от 20 години прекъсване.

Land Rover също може да се похвали със забележителен всъдеход – Range Rover, докато в Toyota залагат на новата Supra във версията GR. На свой ред, Mercedes-Benz залага и на новото поколение на SL, което съвсем наскоро записа световна премиера и досега не се появявал на изложение.

Чакането за нов автомобил може да продължи до 4 години

Недостигът на електронни компоненти и пандемия от Ковид-19 създадоха доста проблеми на автомобилните производители през последната годи...

Автосалонът в столицата ще продължи до края на следващата седмица, като посетителите не само ще могат да видят едни от най-впечатляващите автомобили, които вече са на пазара (или съвсем скоро ще бъдат), но и да ги тестват. Повече от 100 коли ще бъдат на разположение, като накрая един от посетителите ще си тръгне с награда от изложението – чисто нов автомобил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com