X
 
 

Брекзит спря Tesla за завод в Англия

1749 0
Брекзит спря Tesla за завод в Англия
Снимка: Tesla
Великобритания пропусна своя шанс да приеме европейската фабрика на Tesla заради подготвяното излизане на страна от ЕС, разкри изпълнителният директор на американския производител на електромобили Илон Мъск пред Auto Express. Малко преди това милиардерът съобщи, че заводът на компанията му в Европа ще бъде построен край Берлин (Германия).

Още през 2014 г. Мъск бе обявил, че той предвижда Великобритания като място за център за научноизследователска и развойна дейност, както и място, на което ще се изгради европейска фабрика на Tesla. Това беше две години преди страната да гласува за излизане от Европейския съюз.

Tesla със силно борсово представяне след отлични финансови резултати

Производителят на електрически автомобили Tesla изненада инвеститорите с печалба за третото тримесечие на 2019 година, предаде БГНЕС. О...

Така Tesla става поредния производител на автомобили, който ще избегне Обединеното кралство, въпреки че в страната се наблюдава повишен интерес към електрическите автомобили. Излизането на страната от ЕС обаче намалява чуждестранните инвестиции, тъй като бъдещите търговски отношения с другите държави в съюза продължават да са неясни.

От всичко това печели Германия, тъй като бъдещата фабрика на Tesla край Берлин ще доведе до откриването на 7000 работни места. В завода ще се сглобяват Model 3 и бъдещият кросоувър Model Y, като предприятието ще започне работа през 2021 г. В него ще бъдат направени дизайнерски и развойни центрове.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители