Chevrolet Corvette Z06 завъртя „Зеления ад“ за под 7 мин.

43550
Chevrolet Corvette Z06 завъртя „Зеления ад“ за под 7 мин.

Точното време е 6:59,13 мин., с което Vette влиза в компанията на суперхибридите Porsche 918 Spyder, McLaren P1 и Ferrari LaFerrari.

За пробега си по „Северната дъга“ автомобилът е бил оборудван с пистовия пакет Z07. Той включва карбон-керамични спирачни дискове, които са с 10 кг по-леки от стандартните, регулируема секция на задния спойлер и редица други аеродинамични елементи, генериращи по-висока притискаща сила. За пробега на Corvette съобщава списанието Horsepower Kings.

Chevrolet Corvette Z06 е оборудван с 6,2-литров „осмак“ с принудително пълнене от Eaton, генериращ 650 к.с. и 880 Нм въртящ момент. Двигателят може да се куплира или с 6-степенна механична трансмисия, или с 8-степенна автоматична. До 100 км/ч този автомобил, оборудван с пакет Z07, се ускорява за 2,95 секунди. С тези си параметли Chevrolet Corvette Z06, който дебютира в началото на 2014 г. на салона в Детройт, се превърна в най-мощния автомобил в историята на General Motors.

Новият Corvette Z06 е убийствено брутален

Виждате три официални снимки на последния Vette Z06, който официално ще бъде представен на започващото в Детройт Северноамериканско авт...

Horsepower Kings отбелязва, че това постижение на „Ринга“ би трябвало да върне част от накърнената репутация на Corvette Z06, който демонстрира резултат на хиперавтомобил. Скоро очакваме публикуването на пълното видео от обиколката на Vette Z06 на пистата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com