Докато Tesla Cybertruck се бави, конкурентите се увеличават

2626
Докато Tesla Cybertruck се бави, конкурентите се увеличават
Снимка: Chevrolet

Tesla беше първият голям производител, който обяви намерението си да превърне популярните американски пикапи. Минаха година, но шумно рекламираният Cybertruck все още го няма, въпреки че при откриването на петия завод на Tesla пред журналистите беше показана серийна версия на пикапа, по която дори с просто око се виждаха редица проблеми – криво монтирани врати, разминаващи се арки на калниците и броните, счупено странично огледало. А това показва, че пикапът все още е далеч от конвейера.

Междувременно конкурентите вече са започнали масовото производство на своите електрически пикапи. GMC Hummer EV, Rivian R1T и Ford F-150 Lightning вече се доставят на клиентите с различна степен на успех, като темпото очевидно не е достатъчно. Пример за това е Ford F-150 Lightning, за който клиентите трябва да чакат години.

Първият хибриден пикап вече е готов

Американската компания Workhorse Group Incorporated, специализирана в разработката на търговски електрически транспорт, обяви, че е нап...

В обозримо бъдеще сегментът на електрическите пикапи ще се разшири. Наскоро General Motors представи още един нов продукт - Chevrolet Silverado EV (на снимката най-горе). Външно всъдеходът напомня повече на модела Avalanche и е оборудван със силови установки с мощност до 664 к.с., въртящ момент до 1060 Нм и пробег до 640 км. Продажбите ще започнат през 2023 г.

Японската Toyota също не изостава от конкурентите, като обяви, че започва да произвежда електрически пикап. Предполага се, че той ще получи дизайна на новите поколение на Tundra и Tacoma. Все още обаче не е ясно кога ще се появи.

В битката се включват и слабо известни производители. През 2021 г. и компанията Canoo обяви пускането на електрическия пикап - Canoo Pickup с мощност до 600 к.с., въртящ момент до 750 Нм и скромен пробег от 320-350 км. Серийното производство трябва да започне през 2023 г.

Друга подобен модел е Hercules Alpha, чието серийно производство е планирано за края на годината. Неговите техническите характеристики определено са впечатляващи – 1000 к.с. мощност и пробег от 500 км без презареждане. Освен това беше съобщено, че този пикап ще може да тегли до 5,4 тона товар и да ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Как Tesla планира да вдигне цената си и защо номерът може и да не проработи?

През последните години, когато дадена компания обяви, че предприема сплит (разделяне) на акциите, Уолстрийт моментално се разтърсва. Ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com