Два нови мотора за обновения Lexus IS

10540
Два нови мотора за обновения Lexus IS

Обновен не важи за дизайна, а само за задвижването и оборудването.

Както ясно си личи, външният дизайн на Lexus IS 2016 не се различава по нищо ново. За сметка на това е наблегнато на техническите промени. Инженерите са вкарали два нови двигателя и задвижване на четирите колела, като базовият модел вече се задвижва от турбо мотор.

 

Lexus NX 300h: Двуполюсен модел (тест-драйв)

Би могло да се каже, че Lexus изобрети сегмента на луксозните кросоувъри през 1998 г. със средноразмерния RX. Сега обаче той е в ролята...

Най-голямата новост е въвеждането на 2,0-литров турбо двигател, генериращ 241 к.с. Той заменя досегашния атмосферен 2,5-литров агрегат с 208 к.с. Другата новост по отношение на задвижването е версията IS350 AWD. Очевидно тук става въпрос за задвижване на четирите колела, но и на по-мощна версия на 3,5-литровия V6 двигател, напомпан до 306 к.с. IS350 и IS350 AWD разчитат на 8-степенна автоматична трансмисия. Същият агрегат, но с 255 к.с., продължава да се вгражда в IS300 AWD, но тук връзката с четирите колела прави 6-степенен автомат.

 

Другата новост за Lexus IS моделна година 2016 е опционалният пакет Premium Plus. В него влизат ел. регулируем на височина и дълбочина волан, както чистачки с датчици за дъжд. Системата Lexus Enform Service Connect осигурява различна информация за автомобила на смартфона на собственика. За цялата гама се предлага и спортният пакет F Sport, който включва по-агресивни аеродинамични елементи, пренастроено окачване и уникални 18-цолови джанти.

Lexus GS F идва с воя на 467 к.с.

Миналата година спортният седан Lexus IS F слезе от конвейра, оставяйки портфолиото без представител. Но не тъгувайте, защото, докато с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com