Ford продава по един пикап на всеки 49 секунди

8254
Ford продава по един пикап на всеки 49 секунди
Снимка: Ford

Най-популярният модел на Ford – пикапите Ford F-Series, записаха ново забележително постижение. За 46-а поредна година те са на първо място по продажби при пикапите в Америка и за 41-ва оглавяват класацията за най-популярните превозни средства.

От компанията се похвалиха, че през 2022 година са продадени 640 000 бройки от всички модификации на модела – от базовата F-150 XL до електрическата F-150 Lightning. Тежките пикапи F-Series Super Duty също влизат в тази бройка.

Австралийци атакуват Европа с пикап на водород

Австралийският стартъп H2X ще направи опит да овладее световния автомобилен пазар с много любопитен проект – водороден пикап. В н...

Ако всички продадени през миналата година машини от модела бъдат наредени една след друго, те ще образуват верига с дължина от близо 4000 км. От Ford посочват, че в само в САЩ на всеки 49 секунди се продава по един F-Series. Компанията очаква този успех да се затвърди, тъй като вече е получила над 150 000 поръчки за новото поколение на F-Series Super Duty. То беше представено през миналата година, но продажбите му до крайни клиенти стартират едва сега.

Добре се представя не само стандартният F-150, но и електрическата версия F-150 Lightnings, за която поръчки временно не се приемат, тъй като предвидените за производство до края на годината бройки вече са резервирани. Екстремният вариант F-150 Raptor също се радва на сериозен интерес от страна на клиентите добре.

Пикапите F-Series се появиха гамата на Ford през 1947 г., като сега на пазара е 11-ото поколение на популярния модел. То дебютира в средата на 2020 г. Няколко месеца по-късно – в началото на 2021 г., компанията отчете и 40-милионния произведен пикап от този модел.

Юбилейната машина беше във версията F-150 Tremor с кабина с четири врати и къса товарна платформа. Под капака е поставен V6 двигател с турбо и обем 3.5 литра, съчетан 10-степенна автоматична скоростна кутия и система задвижване на всички колела. В оборудването на новото поколение на F-150 влизат още специални пружини и амортисьори, както и възможност за заключване на задния диференциал.

Скъпият бензин не стряска американците - пикапите пак са №1 по продажби

Най-популярните автомобили в САЩ все още са големите пикапи, въпреки че цените на горивото растат, а тези модели най-често са оборудван...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com