X
 
 

Ford променя стратегията си за Европа

2940 0
 Ford променя стратегията си за Европа
Снимка: Ford
Американският производител Ford смята да промени стратегията си в Европа, като насочи усилия към носещите по-големи печалби SUV-модели, както и към товарните пътнически ванове. В САЩ вече компанията обяви, че премахва всички леки коли от гамата си, като ще залага само на кросоувъри и всъдеходи, както и на пикапите, които са най-важният и най-успешен модел в гамата на марката.

Според главния финансов директор на марката – Боб Шанкс, в момента повечето европейски модели не носят печалба и затова предстои да бъдат взети мерки. Той не уточни какви точно ще бъдат те, но се очаква компанията постепенно да се откаже от миниванове като C-Max, S-Max и Galaxy.

Ford обеща да „измисли” автомобила отново

Американският производител Ford има намерение „отново да измисли автомобила”, за да компенсира отказването от седани и хечб...

В Европа на печалба са ванът Transit, SUV-моделът Kuga, пикапът Ranger, както  още няколко „вносни продукта”, признава Шанкс. Той не уточни, кои точно са тези „вносни” подукти, но със сигурност един от тях е спортният Mustang, който е №1 по популярност в своя клас. Добре се справя и големият кросовър Edge, чиито продажби за второто тримесечие са рекордни за модела.

На обратния полюс е навън C-Max, който записа срив с 18% в продажбите – до 31 888 броя през първата половина на годината. Под сериозна въпросителна е и Mondeo – европейската версия на седана Fusion, който в Щатите няма да се произвежда и продава.

В същото време Ford създаде на ново дъщерна компания - Ford Autonomous Vehicles LLC, което ще се занимава изключително с безпилотни коли. В нея ще бъдат инвестирани около 4 млрд. долара, като ¼ от тях ще отидат за фирмата AI Argo, със седалище в Питсбърг, който също се занимава с безпилотни автомобили.

Actualno.com

Етикети: