Ford Puma претърпя „технологично“ обновяване

3194
Ford Puma претърпя „технологично“ обновяване
Снимка: Ford

Американският производител представи обновения си SUV - Puma. Външно моделът не се е променил много от дебюта си през 2019 г., но все пак има някои подобрения.

Актуализираният SUV получава LED-фарове с коригиран дизайн и други дребни промени във външния вид. Срещу допълнително заплащане клиентът получава LED-фарове с динамична матрица, която „следи“ пътя пред автомобила и по-добре осветява пътя при завой.

Други визуални промени включват нов цвят Cactus Grey, който допълва палитрата на модела от пет налични преди това нюанса. Puma се предлага в три нива на оборудване - Titanium, ST-Line и ST-Line X, различаващи се по дизайна на предната броня, решетката и джантите.

Основните подобрения на SUV, построен на базата на Fiesta, са в интериора. Изглежда по-спортен благодарение на изцяло новата предна част и централната конзола. Кросоувърът има различен волан - двуспицов с пресечена джанта отдолу, и по-големи екрани.

Ford подготвя електрически кросоувър, който да се конкурира с Tesla

Диагоналът на цифровото арматурно табло е увеличен от 12,3 на 12,8 инча, а централния сензорен екран е увеличен от 8 на 12 инча. Управлението на климатика вече е „преместено“ на централния дисплей.

Puma получава и нова мултимедийна система SYNC4 с безжична свързаност с Android Auto и Apple CarPlay и вграден гласов асистент Alexa. Централният подлакътник може да се регулира според вашите нужди.

Още: Новото BMW X2 стана по-голямо и получи електрическа версия

Разширени са и възможностите на електронните асистенти на водача. Ford уверява, че паркирането на кросоувъра ще стане по-лесно благодарение на появата на 360-градусова система от камери, а шофирането ще бъде опростено от по-усъвършенстван адаптивен круиз-контрол, който държи колата в средата на лентата.

Гамата от двигателя също е претърпяла промени. От нея отпадат 1,5-литровият дизелов двигател и бензиновият турбомотор с мощност 200 к.с- със същия обем заедно с ръчна скоростна кутия, която беше инсталирана на версията ST.

Още: Има ли шанс Ford Fiesta да се завърне?

Така обикновените версии на Puma ще се предлагат само с 1,0-литров бензинови турбодвигатели с мощност от 125 до 155 к.с., а най-мощните - с 1,0-литров турбодвигател със 170 к.с. и 48-волтов стартер-генератор. Скоростната кутия е 7-степенна роботизирана.

Актуализацията не е навредила на практичността на SUV-модела. Интериорът му може да побере същия брой хора, а багажникът номинално побира същите 456 литра багаж. Запазена е и 80-литрова ниша под пода, която при други автомобили се използва за резервна гума, но при Puma се е превърнала в допълнителен полезен обем със собствено име MegaBox.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford губи 100 000 долара от всеки произведен електромобил

Как да разберете, че стартерът не работи?

Вандал подпали скъпа суперкола, обявена за продажба (ВИДЕО)

Как да увеличите ресурса на автоматичната скоростна кутия

Байдън смята да наложи мита върху китайските електрически превозни средства

Mercedes се похвали с феноменално постижение на своето „кубче“

Изливане или изпомпване на маслото при смяна - кое по-добре?

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Колко станции за зареждане са необходими в Европа?

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com