Френската жандармериия получи спортни коли

12978
Френската жандармериия получи спортни коли
Снимка: Renault

Бригадите за бързо реагиране на френската жандармерия получиха 26 спортни автомобила Alpine 110. Оригиналната версия на този модел беше първата кола, която използваха тези части на силите на реда във Франция преди повече от половин век, а сега те ще разполагат и с нейното ново поколение.

По традиция Националната жандармерия залага на автомобили на Alpine и Renault, като в един момент използваше и модели на подразделението Renault Sport. Срокът на експлоатация на новите коли е до края на 2025 г., като това е актуализирана версия на Alpine 110, която разчита на 1,8-литров бензинов двигател с мощност 258 к.с.

В тържествената церемония по получаване на спортни машини участваха лично министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен и ръководителят на Националната жандармерия – армейски генерал Кристиан Родригес . От 26-те автомобила два ще бъдат използвани за обучение и обучение на жандармеристи, а останалите 24 купета ще изпълняват ежедневни дежурства по магистралите и ще подпомагат дейността на Централна дирекция на съдебната полиция.

Всички автомобили са произведени във Франция (заводът Alpine се намира в Диеп), а с усъвършенстването на автомобилите за нуждите на органите на реда е участвала и френската компания Liberty Durisotti от Саломин. Подробности за доработките не се разкриват, но се знае, че освен специалната боя, мигащи маяци и сирени, всички автомобили са получили радиостанция, както и компютър с достъп до полицейската база.

Alpine официално се завърна

Френският производител Renault най-после показа първия сериен модел от марката Alpine, която се завръща на пазара. Ясно е и името на сп...

От появата на бригадите за бързо реагиране на Националната жандармерия на Френската република през 1966 г., служителите на този отдел са използвали Alpine A110 (1966-1973 г.), Alpine A310 (1973-1987 г.), Renault 18 Turbo (1984-1987 г.), Renault 21 2L Turbo (1992-1995 г.), Renault Megane IDE (2001-2006 г.) и Renault Megane III RS (2011-2021 г.). Именно последният от тези модели ще бъдат заменен от новия Alpine A110.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com