X
 
 

Гърция също иска Volkswagen

1243 0
photo of Гърция също иска Volkswagen
Снимка: Volkswagen
Гърция също има интерес автомобилния завод на Volkswagen да бъде построен на нейна територия. Това заяви министърът на икономиката на Гърция Антонис Георгиадис, цитиран от водещото германско бизнес издание „Ханделсблат”.

В началото на месец октомври стана ясно, че Volkswagen замразява плановете да изгради завод край турския град Измир заради започналата на 9 октомври военна операция „Мирна пролет” в северна Сирия.

Всички искат Volkswagen, а Volkswagen иска Турция

Какво ще е бъдещето на новия завод на Volkswagen? Този въпрос вълнува редица европейски държави, между които и България. На фона на при...

Турция и България бяха основните конкуренти в битката за новата инвестиция в размер на над 1 милиард евро на немския автомобилен гигант, но везните се наклониха в полза на нашата югозападна съседка.

Според експерти новосъздалата се ситуация след инвазията на Турция в северна Сирия връща отново в играта балканските държави. Освен България сега сега в състезанието се намесват Сърбия, Румъния и Гърция.

От германския концерн заявяват, че засега не търсят друга площадка за завода си извън Турция, съобщи миналата седмица Дойче Веле.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители