Honda и Fiat-Chrysler изтеглят 3,5 млн. коли в сервизите

5142
Honda и Fiat-Chrysler изтеглят 3,5 млн. коли в сервизите
Снимка: Honda

Две големи сервизни акции бяха оявени прези уикенда, като те ще засегнат близо 3,5 млн. автомобила от цял свят. От тях 2,1 млн. са от модела Honda Accord, произведени през периода 2013-2016 г., а останалите са от марките FIAT, Dodge, Chrysler и Jeep.

Проблемът с Accord е в датчика за зареждане на акумулаторите. Половината от засегнатите машини се намират на територията на САЩ, където е установен дефектът. От японската компания твърдят, че 12-волтовият датчик, разположен на минусовия кабел на батерията, не е добре уплътнен и в него може да проникне вода, сол или други вещества, водещи до корозия.

Honda Accord се завръща в Европа

През 1993 г. Honda пусна на пазара четвъртото поколение на модела си Accord, който всъщност представляваше два различни автомобила &nda...

В такъв случай датчикът просто ще откаже и ще започне да прегрява. Това съответно може да доведе дори до пожар в отсека за двигателя. Към момента са известни 4 случая, при които автомобили са изгорели напълно, като всички те са в зимни райони, където по пътищата се изсипват големи количества кол за размразяване. Няма пострадали хора при инцидентите.

От Honda обявиха, че от края на юли започват да приемат проблемните автомобили в сервизите си. Специалистите ще направят диагностика на колите и при откриване на проблем с датчика, той ще бъде заменен. Японците предупреждават, че заради големия брой автомобили резервните датчици може и да не достигнат, така че ако старите са в добро състояние, те ще бъдат залети с лепило, за да не влиза влага в тях. И съответно ще бъдат сменени по-късно.

На свой ред концернът FIAT Chrysler Automobiles (FCA) обяви, че при 1,33 млн. автомобили от марките FIAT, Dodge, Chrysler и Jeep са открити проблеми с генератора за ток, както и с въздушните възглавници. Сервизната акция ще засегне 770 000 Dodge Journey и FIAT Freemont, произведени през периода 2011-2015 г., оборудвани с проблемите въздушни възглавници на Takata. При тях предпазните устройства ще бъдат заменени.

Освен това 565 000 бройки от моделите Chrysler 300, Dodge Charger, Dodge Challenger и Dodge Durango (2011-2014 г.) ще влязат в сервизите, тъй като при високи температури на въздуха техните генератори могат да се запалят. До момента вече са регистрирани два такива случаи, като пострадали хора няма.

Властите в САЩ подгониха GM и Fiat-Chrysler заради дизела

Двата най-големи американски концерна – General Motors и Fiat-Chrysler, са използвали устройства, които заблуждават тестовете за ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com