X
 
 

Изпекоха бисквити в паркирана на слънце кола

1945 0
Изпекоха бисквити в паркирана на слънце кола
Снимка: Twitter
Националната метеорологична служа на щата Небраска реши нагледно да обясни, защо в паркиран на слънце автомобил не трябва да се оставят деца и животни. За целта под предния прозорец бяха поставени сурови бисквити, които за 8 часа бяха напълно изпечени.

През първите 45 минути на експеримента тестото само се е надигало, но след час температурата в колата е достигнала 79 градуса по Целзий, а бисквитите са се нагрели до 67 градуса. Дори в тези места на автомобила, които не са били под прякото въздействие на слънчевите лъчи, са отчетени 48 градуса. Сред тях са задните седалки, на които често се оставят деца.

6 жертви на горещото време в САЩ

Необичайно горещото време причини смъртта на най-малко шест души в различни щати на САЩ, съобщи „CBS”, цитирана от РИА Ново...

След 6 часа автомобилът е бил преместен, за да може слънцето да попада именно там, където са оставени бисквитите и експериментът е продължил. В този момент температурата на задната седалка е достигнала 63 градуса. Осем часа след началото сладките са били напълно готови, като в този момент те са се нагрели до 85 градуса.

Цяла западна и северно-източна част на Северна Америка в момента е обхваната от аномални горещини, като през деня температурите достигат и превишават 38 градуса. Въпреки предупрежденията, всяка година в САЩ се отчитат средно по 38 смъртни случаи на деца, оставени в автомобилите, докато родителите им най-често пазаруват.

Actualno.com

Етикети: