Jaguar Land Rover подготвя конкурент на BMW X6

1090
Jaguar Land Rover подготвя конкурент на BMW X6
Снимка: Land Rover

Компанията Jaguar Land Rover тества усилено нов спортен кросовър, който ще трябва да се конкурира с BMW X6 и Mercedes GLE Coupe. Автомобилът ще се появи пред публика догодина, съобщава изданието Autocar.

Най-вероятно всъдеходът ще получи името Range Rover Sport Coupe, като в моделната гама на марката ще се настани между Evoque и Range Rover Sport. Машината ще бъде изградена на модулната платформа, използвана за представения през миналата година Jaguar F-Pace. Подобно на него и новият кросовър ще бъде направен предимно от алуминий, като дължината му ще достигне 4,7 метра. Теглото на модела няма да превишава 1800 кг.

В гамата двигатели на Range Rover Sport Coupe ще влязат 6-и и 8-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Кросовърът ще се предлага и с хибриден силов агрегат, в който ще влезе 3,0-литров бензинов мотор с мощност 340 к.с. На клиентите ще бъде предложена и спортна версия. Тя ще бъде оборудвана с 5,0-литров бензинов V8, развиващ 542 к.с.

Производството на модела ще бъде съсредоточено в новия завод на Jaguar Land Rover в Словакия. Предприятието, в което ще работят над 2800 души, ще бъде открито през 2018 г. Първоначално в него ще се сглобяват около 150 000 автомобила годишно, но се предвижда тази цифра да се увеличи 2 пъти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com