Jaguar ще направи 9 бройки XKSS за по $1,4 млн. парчето

5312
Jaguar ще направи 9 бройки XKSS за по $1,4 млн. парчето

Често наричан от експертите „първата суперкола в света”, XKSS автомобилите ще бъдат сглобени ръчно от звеното Jaguar Classic, като ще изглеждат по абсолютно същия начин като тези, произвеждани през 1957 г. Деветте нови автомобила ще компенсират изгорелите коли по време на големия пожар, разразил се във фабриката „Brown Lane” преди петдесет и девет години.

 

Продадоха това ретро бижу за близо $10 млн.

Този Mercedes-Benz 540 K Special Roadster от 1937 г. бе продаден на търг на Sotheby’s за $9,9 милиона. След като наддаването зап...

Историята на XKSS започва още от 1955 г., когато легендарният D-TYPE печели три поредни пъти автомобилната обиколна на Льо Ман. След този хет-трик от победи на 14-ти февруари 1957 година Сър Уилям Уайънс взима решение да преобрази останалите 25 D-TYPE автомобила в „първата суперкола в света”, използвайки няколко модификации. Сред модификациите са: добавянето на ново по-високо предно стъкло, още една врата от страната на пасажера, премахване както на на разделителя между шофьора и пасажера, така и на вертикалния стабилизатор зад шофьорското място.

Първите бройки от лимитираната серия на XKSS ще бъдат произведени в началото на 2017-та година. Деветте ‘суперколи’ ще бъдат сглобени ръчно в Warwick, като цената на всяка ще бъде около 1 000 000 паунда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com