Jeep почете легендарен военен всъдeход

4406
Jeep почете легендарен военен всъдeход
Снимка: Jeep

Компанията Jeep показа прототип на базата на модела си Wrangler, изграден в стила на първия всъдеход на марката - Willys MB. Легендарният военен автомобил формира облика на всички машината на марката. Концептът е построен в чест на 75-годишнината на класическия автомобил, чието производство стартира на 15 юли 1941 г.

Прототипът е създаден на базата на Wrangler в модификация Sport, оборудвана с 3,6-литров V6 двигател Penastar, който е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Машината е останала без покрив, врати и централната колона, като е боядисана в цвета на военните Willys MB.

Освен това автомобилът е получи стоманени брони с куки за теглена, капак с външни брави, закрепено отзад колела и 16-цолови стоманени джанти, върху които са поставени специални гуми.

Следващото поколение на Jeep Wrangler трябва да се появи година, като ще запази сегашната си конструкция, но в каросерията му ще бъде използван алуминий. Моделът ще се предлага с 4-цилиндрови бензинов и дизелови двигатели, като ще има и хибридна версия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com