Какви коли предпочитат съвременните жени?

5018
Какви коли предпочитат съвременните жени?
Снимка: Volkswagen

Съвременните жени се отличават с целенасоченост и общителност. Въпросът – каква кола трябва да има нежният пол, е важен за много мъже. Ето какво смятат експерти, познаващи предпочитанията на потребителите.

В наши някои модели автомобили се наричат „женски", въпреки че в световната класификация на превозните средства няма такава категория. Това понятие се отнася до красиви автомобили, боядисани в ярки цветове. Като правило това са хечбеци с 2 врати, понякога пъргави купета, а по-рядко големи кросоувъри или SUV. Те са предпочитани от дамите в стремежа си да подчертаят статуса си. За тях надеждността и мощността на машината са изключително важни, важен е и въпросът за безопасността.

Кола на дизел или бензин?

Знаете какво казват хората: дизелов двигател за икономия, бензинов, ако искате да се наслаждавате на шофирането. Дали обаче това е така...

Изборът на автомобил във всеки случай зависи не само от финансовите възможности на дамата и желанието й да притежава определен модел. Колата трябва да отразява вътрешния свят на нейния собственика и да подчертава позицията му в социалната среда.

Именно това е първият критерий, който влияе върху избора на автомобил. Статистическите проучвания за предпочитанията дамите при избора на кола показват, че по принцип става дума за не много скъпа кола. Вторият критерий е нивото на комфорт и максималното удобство, а третият е безопасността.

Автомобилните компании произвеждат автомобили, без да ги разделят на „мъжки“ и „женски“, като дистрибуцията се извършва на потребителско ниво. Някои модели се характеризират с мек дизайн, което ги класифицира като „женски". Такива са хечбекът Honda Civic VIII, купето Peugeot 308, кросоувърът Range Rover Evoque и друг хечбек - Volkswagen New Beetle, който вече не се произвежда.

По правило, жените търсят кола за себе си, като вземат предвид всички искания, но никога няма да се „спуснат“ до нивото на масовите модели, тъй като дамите са склонни да се открояват сред автомобилната „тълпа“, посочват експерти. И допълват, че за представителите на нежния пол нивото на комфорт в кабината е важно. Обръща се внимание на още няколко задължителни неща - мощен климатик, модерна аудио-система, безопасно детско столче и, разбира се, автоматична скоростна кутия.

Как да размразим автомобилите си с помощта на обикновени домакински предмети?

Случвало ли ви се е да не можете да отворите вратата на колата си през зимата. Спреят за готвене може да се използва, за да се предотвр...

Малко дами-шофьори купуват автомобили с механични скорости. По-голямата част смятат, че автоматичната скоростна кутия е изключително удобна, тъй като не изисква постоянно превключване в ръчен режим. Жените карат по-внимателно, като стриктно спазват правилата за движение. Някои представителки на нежния пол могат да си купят електрическа кола, но в процентно отношение според статистиката преобладават компактните хечбеци.

Разбира се, много хора избират и да прибегнат до наем на автомобил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com