Кои части в автомобила трябва да бъдат оригинални

2055
Кои части в автомобила трябва да бъдат оригинални
Снимка: Freepik

Ситуацията с автомобилните компоненти става все по-трудна заради поскъпването на новите коли и забавянето на тяхната доставка. Цените на резервните части също се повишават, като за доставката им трябва да се чака със седмици. Това кара и много собственици на автомобили да се ориентират към по-евтини части и консумативи.

Подобно решение обаче крие сериозни рискове, предупреждават експертите от изданието NJCar, които посочва и от какви резервни части и компоненти не трябва да се пести. Тоест, те трябва да се заменят само с оригинални, тъй като това е най-сигурният начин за поддържане на превозното средство в добра форма.

Три случая, в които маслото трябва да се сменя по-рано

В инструкциите за поддръжка на всеки автомобил се дават препоръки от неговия производител за това кога да смените двигателното масло - ...

На първо място, това се отнася до спирачните маркучи. Евтиният аналог може бързо да излезе от строя, което задължително води и до повреда на цялата спирачна система. По-добре е да не се поемат рискове и да се изберат само маркови маркучи, които са специално подсилени. Все пак, безопасността на пътя е на първо място.

Подобна е ситуацията и с ангренажните ремъци, от които зависи правилната работа на целия двигател. Неоригинален ремък може да се скъса преди крайния срок, което ще доведе до повреда на двигателя и скъпи ремонти.

Водната помпа на охладителната система на двигателя също трябва да бъде оригинална, тъй като от нейните отломки (ако тя не е качествена и се развали по време на движение) ще се скъса ангренажният ремък. А това, както вече стана ясно, не е особено приятно за джоба на собственика на автомобила.

Експертите съветват за се подхожда много отговорно и към избора на маслен филтър. Сега на пазара има много аналози, които не отговарят на изискванията на автомобилния производител. Филтър с лошо качество може да се спука и да причини сериозно изтичане на масло. И от това отново ще пострада двигателят, който е най-важният агрегат в едно превозно средство. И ремонтът му, съответно, е най-скъп.

4-те най-чести причини спирачките на колата ви да отказват

Повредата в спирачната система на автомобила е сериозен проблем, който може да доведе до злополука и да застраши живота не само на возе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com