Кои повреди по автомобила трябва да бъдат отстранени незабавно?

7339
Кои повреди по автомобила трябва да бъдат отстранени незабавно?
Снимка: CAR

Голяма част от шофьорите са свикнали да пренебрегват някои повреди на превозни средства. Наистина, някои дефекти не влияят на работата на автомобилите, така че можете да изчакате с тяхната корекция. Има обаче повреди, които изискват незабавен ремонт. Вижте кои са те:

На таблото на автомобила има различни видове предупредителни лампи, които предупреждават водача за неизправности. Ако индикаторите светнат, показвайки неизправност в двигателя, кормилното управление, скоростната кутия или спирачките, трябва незабавно да се вземат мерки. Строго е забранено да се управлява автомобила в това състояние.

Струва ли си постоянно да ремонтирате стара кола или е по-добре да си купите нова?

Всеки собственик на автомобил вероятно си задава въпроса - да си купи нова кола или да продължи да ремонтира старата, която постоянно и...

Ако спирачната система в колата не работи, това също не трябва да се пренебрегва. Дори леко изтичане на спирачна течност може да повлияе на работата на целия комплект. Освен това се препоръчва на собственика на автомобила своевременно да извършва профилактика на цялата система - смяна на накладки, дискове и течност.

Неизправностите в кормилното управление също изискват внимание. В модерна кола усилвател, релса и други компоненти могат да се повредят. Колкото по-рано собственикът на автомобила посети сервиза, толкова по-ниски ще бъдат разходите за ремонт.

Повредите на ходовата част могат да възникнат по различни причини. Решението е само едно – посещение на специализиран сервиз. Не се препоръчва да управлявате превозно средство с неизправности в тази система. Например, ако лагер на главината започне да шуми силно, това може да повлияе на безопасността на управлението. В допълнение, това също ще доведе до повреда на сферичната става с други елементи на окачването. Цената за основен ремонт на това устройство може да е твърде висока.

Охладителната система работи при повишено натоварване, така че се нуждае от своевременен ремонт и поддръжка. Ако водната помпа се повреди, радиаторът се запуши или се появят течове на антифриз, това ще се отрази на работата на двигателя - той ще започне да прегрява. Същото се отнася и за горивната система.

Какво не трябва да правите с автомобила си през есента

Есента е скучно време - както за автомобила, така и за неговия собственика. И за да избегнете бъдещи неприятности, трябва да помислите ...

Като цяло – запомнете, че не си струва да се управлява превозно средство, дори ако има малко изтичане на технически течности. Става дума за двигателно масло, гориво, антифриз и спирачна течност. За да разрешите проблема, ще трябва да определите мястото на теча. Ако не сте в състояние да го направите сами, посетете сервиз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Как шофьорите масово „убиват“ колите си през пролетта

Peugeot е-2008 - увеличена мощност и подобрени маниери (тест-драйв)

Автомобилни концерни ще създават съвместно електрически превозни средства

Как да усетите, че на двигателя му е време за основен ремонт

Най-влиятелният автомобилен дизайнер почина на 85 години

Еуфорията около електромобилите спира, производителите забавят плановете си

Tesla за бедните ще се появи през 2026 година

Как да разберете, че окачването на колата ви е повредено

Електромобилите на Volvo ще се зареждат с 30% по-бързо

Стачка спря работа в завода, който Ford се опитва да продаде

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com