Къде по автомобила може да избие ръжда в края на зимата

2261
Къде по автомобила може да избие ръжда в края на зимата
Снимка: NJCar

В края на зимата шофьорите могат да се сблъскат с неприятен проблем - появата на ръжда на най-неочакваните места по автомобила. Този проблем е особено важен за тези, които карат колите си в големите градове, където пътищата са обилно поръсени с реагенти през студения сезон.

Експертите на портала NJcar посочиха на кои места може да се появи ръжда по купето на автомобила след края на зимния сезон. Най-често тя може да бъде открита след измиване на автомобила по арките на калниците, праговете и долната част на вратите.

Как се маха ръжда от кола – научете кой е най-лесният начин

На фона на икономическата криза, инфлацията и поскъпването на живота е добра идея да спестите от покупка на нова кола, защото старата и...

Затворените части на каросерията обаче също са проблемни. Например, зад дръжките на вратите често се появява ръжда. През зимата винаги има влага. Поради температурната разлика и постоянното механично въздействие се появяват микропукнатини, където се появяват корозионни центрове. Подобни проблеми най-често възникват при автомобили на възраст над 10 години.

Също така водата с реагенти често прониква в ставите между пантите на вратата и каросерията. Заради вибрации и постоянно триене, боята започва да се уврежда в тези зони и след това се образува корозия. При SUV-моделите пантите често ръждясват, защото са от външната страна на каросерията и са подложени на напрежение при шофиране по тежък терен.

Всяка точка на закрепване по конструкцията е потенциална рискова зона за корозия. Колкото повече удари, вибрации и вибрации, толкова повече са повредени болтовите връзки. В това отношение са особено засегнати предната част на автомобила и точките за закрепване на бронята. Тъй като точките за закрепване на пластмасовата броня са трудни за виждане отвътре без демонтиране, шофьорите може да не са в състояние да открият повредата на по-ранен етап.

Корозираат и отводнителни канали, които се намират от долната страна на предното стъкло. През есента там се натрупват прах, листа и пръст, които блокират пътя за изтичане на вода. В резултат на това водата се застоява, причинявайки корозия.

Как да защитим трайно и ефикасно колата от ръжда

Един от най-важните въпроси за шофьорите е защитата на автомобила от ръжда. Има начини за трайно и ефикасно закрепване на тялото, дънот...

Ръжда може да се появи и вътре в колата, като това се дължи на влизането с мокри обувки през зимните месеци. Тя се натрупва под гумените стелки и прогресира с годините.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com