Lamborghini пуска модел с 4 врати и възражда легенда

9116
Lamborghini пуска модел с 4 врати и възражда легенда
Снимка: Lamborghini

Шефът на италианския производител на суперколи Lamborghini – Стефано Доменикали, разкри най-близките планове на марката. По време на конференцията Auitomotive News Europe Congress той съобщи, че компанията му работи върху модел с 4 врати, както и върху спортно купе, което ще се превърне в приемник на легендарния модел Miura.

В Lamborghini смятат сериозно да разширят обемите си на производство до края на десетилетието. Първата крачка в тази посока е направено с пускането на кросоувъра Urus (на снимката долу), който ще се появи на пазара в началото на 2018 г. Само от него се предвижда да се продават по 4000 бройки годишно, като стартовата му цената ще бъде не по-малко от 200 000 евро.

Lamborghini направи ретрокола

Компанията Lamborghini отбеляза 50-годишнината на един от най-впечатляващите си модели - суперколата Miura, който се счита за основател...

През 2019 г. италианската марка ще трябва да се изравни по продажби с големия си конкурент Ferrari, който през 2016 г. успя да реализира на пазара 8000 бройки. За сравнение, за същия период резултатът на компанията от Санта-Агата-Болонезе е под 3500 единици.

Заради нарастването на обемите на производство компанията предвижда поне двойно да увеличи площа на завода си в Италия – до 50 000 км. метра. Това ще позволи изграждането на още една поточна линия за производство на автомобили, както и създаването на бояджиски цех. Ще има и нов логистичен център на марката, като ще бъдат наети поне 600 нови служители през следващите 4 години.

Що се отнася до новите модели – Доменикали разкри, че появата на 4-местен автомобил може да се очаква около 2025. В Lamborghini имат известен опит с направата на подобна кола, тъй като още през 2008 г. показаха концептуалния модел Estoque (на горната снимка).

Наследникът на Miura трябва да бъде готов значително по-рано – през 2022 г., като то ще изглежда доста по-различно от легендарната спортна кола, произвеждана през 70-те години на миналия век. Въпреки това автомобилът ще получи някои от чертите на оригиналния модел (на долната снимка).

Lamborghini догонва Ferrari по продажби

През 2019 г. Lamborghini трябва да увеличи поне два пъти продажбите си и те да достигнат 7000 бройки на година. Това съобщи изпълнителн...

„По-рано нашата марка беше строго поляризирана – хората или ни обичаха, или ни ненавиждаха. От известно време това се променя, като се стремим да бъдат по-впечатляващи и по-модерни. Както винаги обаче, ние сме различни от всички останали и това е основното ни оръжие”, коментира Доменикали.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com