Леонардо ди Каприо влиза в автомобилния спорт

44399
Леонардо ди Каприо влиза в автомобилния спорт

Леонардо ди Каприо и Venturi Automobiles обявиха плановете си да формират Formula E състезателен отбор. Това е серията, към която в момента съществува огромен интерес, като (грубо казано) всяка седмица излиза информация за нов желаещ.

Тази новина е малко по-пикантна, тъй като с проекта се ангажира и една от мега звездите на Холивуд, която отдавна е известна с предпочитанията си към електромобилите. И по-специално към Tesla.

Леонардо Ди Каприо ще изиграе "разорителя на българите"

Леонардо Ди Каприо ще изиграе викингски крал. Актьорът от "Великият Гетсби" ще се превъплъти в образа на завоевателя от 11-ти век Харал...

Екипът ще бъде базиран в Монако. Venturi Grand Prix Formula E Team ще влезе в Formula E Championship, но от 2015 г., когато ще е вторият сезон на сериите. Шампионатът стартира следващия септември, като ще се проведат 10 кръга в центровете на 10 от най-големите градове в света.

Освен желанието си за участие в шампионата, Venturi потвърди намерението си да стане конструктор за сериите. Подробности липсват, но състезателната кола на компанията, която ще дебютира във втория сезон, ще се задвижва от ангерата, използван в VBB-3. Естествено говорим за принципа на задвижващия тракт, а не буквално, тъй като клиновидният VBB-3, създаден за скоростни рекорди, разчита на над 3000 к.с. и 2800 Нм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com