Lexus представи „летящия“ си скейтборд (видео)

9575
Lexus представи „летящия“ си скейтборд (видео)

Lexus Hoverboard разчита на магнити, а не на колелца, за да се рее над пистата, а умелите скейтъри на него да правят магическите си движения.

Бих предпочел мозъците в Lexus да се заемат с наследник на LFA, но на този етап ще трябва да се задоволя с това странно тяхно творение, което най-после ни разкриват. Lexus Нoverboard е разработван в продължение на 18 месеца. Ховърбордът използва два „криостата“, които реално играят ролята на резервоари. В тях се съхранява суперпроводим материал при температура от -197 градуса по Целзий, поддържана от течен азот. Другата съставка идва във формата на постоянни магнити, вградени в специалната писта за каране на този ховърборд. Обяснението за взаимодействието е следното: „Магнитното поле от пистата „замръзва“ в свръхпроводниците в борда, поддържайки разстояние между него и пистата. Тази сила е достатъчно здрава, за да позволи на човек да стъпи и дори скочи върху борда.”

 

Два нови мотора за обновения Lexus IS

Както ясно си личи, външният дизайн на Lexus IS 2016 не се различава по нищо ново. За сметка на това е наблегнато на техническите проме...

За да демонстрира качествата на творението си, Lexus построи специално магнитно трасе с дължина 200 метра, скрито под земята. Това позволява на скейтъра да прави всякакви трикове, дори да се рее над вода.

Целта на Lexus с този проект е била демонстрация на технологичните постижения, на които е способна компанията. Дали обаче това говори за някакви далечни планове на марката, свързани с автомобилите? В краткосрочен план – едва ли, но в дългосрочен... Не бих се учудил, ако децата ни се возят в превозни средства, които сме виждали в някои филми, защото 18 месеца развитие на един ховърборд не ми изглеждат логични, ако някой в Япония не мисли далеч в бъдещето. Вече знаем, че в скоро време ще започне изграждане на пластмасови пътища, които са по-здрави от асфалтовите. Какво ще попречи в бъдеще в тези пътища да се вграждат магнити?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com