Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лимузината на Путин се продава за 1,3 млн. евро

28 декември 2016, 10:00 часа • 8383 прочитания

Един от автомобилите, возили президента на Русия Владимир Путин, се продава, стана ясно от обява, публикувана на най-големия в Европа интернет-сайт в Европа за коли втора ръка - Mobile.de. Това е Mercedes-Benz Guard S 600 Pullman, който е оценен на 1,3 млн. евро.

Авторът на обявата твърди, удължената лимузина е подготвена изцяло от ателието GUARD, което е част от компанията Mercedes-Benz. Именно то се занимава с направата на бронираните автомобили на германския производител, които се предлагат само на отбрани клиенти. Автомобилът има клас на защита B6/B7 и разполага с всички опции, достъпни за моделите Pullman през 1995 г.

Обявеният пробег на машината е 25 000 км, като продавачът твърди, че колата е в близко до идеалното състояние. От посочените данни става ясно, че луксозният седан и в момена се намира в Москва. За проверка на автентичността на лимузината е публикувана снимки с VIN-кода на автомобила.

Бившият представителен автомобил на Владимир Путин е оборудван със стандартния за модела S600 атмосферен V12 двигател с обем 6,0 литра. Мощността на агрегата е 394 к.с.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес