Mercedes отново доказа, че прави много красиви коли

14452
Mercedes отново доказа, че прави много красиви коли
Снимка: Mercedes-Benz

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz използва изложението Monterey Car Week, за да покаже поредния си много красив автомобил, който най-вероятно ще си остане само концепция. Това е мега-кабриолетът Vision Mercedes-Maybach 6, създаден по мотиви на купето със същото име, което бе представено преди година на конкурса за дизайн н Пебъл Бийч, Калифорния.

Целта на компанията е да демонстрира пред света възможностите си за направата на свръхлуксозни автомобили. Като размери Vision Mercedes-Maybach 6 превъзхожда флагмана на марката Mercedes-Benz S-Class и всъщност е най-големият кабриолет на планетата. Дължината му е 5700 мм, широчината – 2100 мм, а височината – 1340 мм.

Първият всъдеход на Maybach бе оценен на 1,3 млн. евро

Германският дилър на автомобили R-Company пусна обява за продажба на всъдехода Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Това е първият такъв мо...

Освен с размери машината прави впечатление с дългия си преден капак, който се отваря в две посоки и под който е разположено отделението за багаж. Там са обособени специални места за куфари, чанти или друг товар. Поставянето на багаж става възможно по една причина – двигател с вътрешно горене просто няма.

Да, както и купето Vision Mercedes-Maybach 6, така и този кабриолет е електромобил. Задвижването става с помощта на 4 електромотора – по един на всяко колела. Те се захранват от комплект акумулатори с капацитет 80 кВт/ч, разположени под пода на автомобила. Общата мощност на задвижващия агрегат е 750 к.с.

Тъй като показаната машина ще бъде използвана само за изложения, то компанията-производител разкрива само част от нейните характеристики. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема под 4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. С едно зареждане кабриолетът ще изминава над 500 км.

Засега от Mercedes-Benz отказват да коментира дали някоя от двете версии на Vision Mercedes-Maybach 6 ще се появи в серийно производство. Което, без съмнение, създава известно притеснение у конкурента Rolls-Royce. Англичаните разполагат с моделите Wraith и Dawn, които нямат конкуренция, поне до момента.

Mercedes-Benz направи най-скъпия си сериен автомобил

Германският производител Mercedes-Benz представи най-скъпия си сериен автомобил в рамките на автомобилното изложение в Лос Анжелис. Тов...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com