MINI ни омайва с SuperleggeraTM Vision

40384
Снимки:

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2014 е мястото, където BMW Group по традиция хвърля по някоя бомба. Първата идва в лицето на тази специална концепция: MINI SuperleggeraTM Vision. Тази ексклузивна интерпретация на отворен двуместен автомобил е плод на сътрудничеството между MINI и Touring Superleggera, автомобилна работилница от Милано, известна с богати традиции в изработката на автомобили.

 

Това е новото MINI

Различно, но във все така познатите форми, новото MINI е по-дълго, по-широко и по-високо. Ще продължим да го наричаме "MINI", но новия...

Предницата на MINI SuperleggeraTM Vision е подчинена на традиционните икони в дизайна на MINI: два кръгли фара и шестоъгълна решетка оформят безпогрешно разпознаваема предница. Има и впечатляващи елементи на спортен автомобил, като широка следа и силно оформени арки на калниците. Класическите за MINI ленти на капака са три, релефни и продължават във висококачествени акцентиращи елементи от полиран алуминий.

В същото време радиаторната решетка с хоризонтално оребряване допринася допълнително за спортното оформление. Фактът, че тя е затворена, подсказва за електрическото задвижване на автомобила. Въздухозаборниците също са кръгли и придават на предницата отличителен вид. Плосък преден сплитер изработен от карбон притиска предницата към пътя,още веднъж подчертавайки спортните претенции на автомобила до последния детайл.

 

Най-впечатляващият елемент отстрани е характерната линия Touring. Тя е олицетворение както на изкуството при производството на каросерии, така и класическа естетика. Заобиколена от стегнати повърхности без фуги, тя подчертава прецизното, изпълнено с динамика движение от предните колела до задната част. Тази линия демонстрира големите умения и дългогодишния опит на Touring Superleggera при производството на каросерии: от създаването на фирмата тя винаги е била символ на фини и леки каросерии за спортни автомобили. Както тогава, така и днес при Touring Superleggera големи алуминиеви ламарини се оформят на ръка върху рамкова конструкция. Тази ръчна работа придава на MINI Superleggera™ Vision естетична форма, която почти не може да бъде постигната при механизирано производство.

MINI Vision: прелюдия към следващото поколение MINI

В рамките на кампания MINI Design@Home Андерс Уорминг, ръководител на MINI Design, предлага поглед към бъдещето на дизайна и иновативни...

 

Отстрани ексклузивни акценти се поставят от красивите джанти и елегантните странични огледала с основа от полиран алуминий. Абсолютен акцент на ниската и широка задница са необичайните задни светлини: с формата им на разделен на две части Union Jack те по уникален начин съчетават функционалността и символиката. Хромирана пластина отделя задните светлини от задната част и превръща тази зона в класическа британска Jewellery Icon. Дифузорът от CFRP допълна спортното излъчване и насочеността на задницата към пътя.

 

Арматурното табло е оформено от един лист алуминий и е оставено в този вид, както биха изглеждали повърхностите на каросерията без лаково покритие. Разточителните, нелакирани повърхности и видимата ръчна изработка създават цялостна картина на изкусността на дизайнерите на арматурното табло. Вратите и спортният волан с три спици също цитират традиционните методи на производство.

На върха на атаката застава MINI Paceman GoalCooper

Обратното броене за световното в Бразилия започна. Футболните фенове се готвят за най-голямото глобално спортно събитие на годината. На...

Централният уред в средата на арматурното табло е ориентиран към езика на формите на MINI, като за MINI Superleggera™ Vision е допълнен с тъчскрийн и два кръгли уреда с метални пръстени. Освен аналоговия часовник най-вдясно, вторият уред активира камера, която е монтирана между седалките на водача и пътника до него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com