Най-мощният автомобил

27829
Най-мощният автомобил

Докато Ferrari и McLaren подготвят своите суперавтомобили за следващата година, то от Bugatti явно не спят и въобще нямат намерение да оставят конкурентите им да откраднат успеха на Veyron като най-бърз сериен автомобил.

Колегите от няколко чуждестранни издания съобщават, че Bugatti ще представят екстремен Veyron Super по време на автомобилното изложение във Франкфурт през 2013 година.

В основата си SuperSport на стероиди, изключително престижният и също толкова рядък модел ще залага основно на въглеродни влакна, както и на оптимизиран 8- или 9.6-литров двигател, който развива мощност от 1 600 к.с. Това вероятно ще позволява на суперавтомобила да ускорява до 100 км/ч за 1.8 секунди и да достига максимална скорост от 463 км/ч.

И докато тези показатели звучат невероятно, то се говори, че те ще бъдат направени възможни, имайки предвид, че масата на този специален Veyron ще бъде с около 250 кг по-ниска от тази на стандартния SuperSport. Това означава, че масата на хиперавтомобила ще бъде около 1600 кг и на всеки килограм ще съответства по една конска сила.

Цената на Veyron Super би трябвало да бъде около 1.9 милиона евро.

Източник: rs-auto.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com