Най-скъпите автомобили, които се продават в Европа

9350
Най-скъпите автомобили, които се продават в Европа
Снимка: Bentley

Европа е най-малкият континент в света, но въпреки това си остава един от най-важните пазари за автомобилните производители. И няма как да бъде различно, след като само за 2015 г. на Стария континент са продадени 12,6 млн. нови автомобила.
В САЩ и Китай също обичат скъпите машини, но европейците винаги са били в авангарда, като не пестят пари, когато става дума за лукс. В този списък няма да намерите автомобили, които са произведени в ултраограничен тираж и вече са разпродадени. В него има само модели, които може веднага да бъдат поръчани при европейските дилъри.

Bentley Mulsanne Speed - 323 918 евро

Принадлежащият на Volkswagen Group бранд обяви своя Mulsanne за "ултимативно изражение на британския автомобилен лукс". Според производителя от Крю моделът Mulsanne е най-доброто Bentley на пазара, а неговата версия Speed е "върхът, апогеят и кулминацията".

Всъщност думата Speed (скорост) е основната характеристика на автомобила. Той разполага с мотор с 537 к.с. и 1100 Нм, който позволява развиване на максимална скорост от 306 км/ч. Освен това в този модел е поставена и най-мощната аудиосистема в света - Naim Audio с 20 тонколони и 2200-ватов усилвател.

Ferrari F12tdf. - 379 000 евро

Не всеки ден Ferrari пуска модел, който да отдава почит на произвеждания през 50-те години на миналия век 250 GT Berlinetta Tour de France. В сравнение със стандартната F12berlinetta (268 400 евро) тази версия е по-екстремна и по-търсена от клиентите.

Инженерите от Маранело са успели да увеличат мощността на 6,3-литровия V12 двигател до 769 к.с., като са добавили и специален аеродинамичен пакет. Той се активира при движение на писта, като осигурява притискателна сила от 230 кг. при скорост от 200 км/ч. Това е два пъти повече, отколкото при стандартното F12berlinetta.

Lamborghini Aventador LP 750-4 SV Roadster - 389 356 евро

Откакто легендарният модел Miura добави индекса SV към името си, най-вълнуващите автомобили на Lamborghini неизменно са във версия Superveloce. И съответно Aventador няма как да мине без подобна модификация.

На върха на гамата се разполага именно откритата версия, от която са произведени едва 500 бройки. Този автомобил определено става както за ежедневно превозно средство, така и за каране по писта. И се разкупува доста бързо, така че евентуалните желаещи да го притежават, трябва да побързат.

Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase - 486 710 евро

Прибавете цената на Mercedes-S-Class в най-ниско ниво на оборудване към тази на стандартния  Rolls-Royce Phantom и ще получите сума, която ще ви стигне да станете собственик на модификацията Phantom Extended Wheelbase.

Да, този модел е повече старомоден, отколко модерен, но според експертите представлява отличен повод да бъдат похрачени половин милион евро. Към предимствата му може да се добави и факта, че той представлява отлично място за отдих между две делови срещи.

Mercedes-Maybach S 600 Pullman - 595 000 евро

Първият Mercedes-Benz 600 (W100) бе избран от хора като Джон Ленън, Хю Хефнър, Садам Хюсеин и Мао Цзедун. Съвременният S600 превъзхожда своя легендарен предшественик по всички критерии, с изключение на неостаряващия дизайн, дело на Пол Брак.

Както и своя прародител от миналия век, така и сегашният Mercedes-Maybach S600 се предлага във версия Pullman. Нейната дължина е 6499 мм, което е с 1053 мм повече от стандартния модел. Което означава, че дори баскетболисти с ръст над 220 см ще могат спокойно да се разположат в лимузината.

Bugatti Chiron - 2,4 млн. евро

Каквото и да се каже за този автомобил, е малко. Това не е просто суперкола, а цяла колекция от цифри и невероятни инженерни решения. Това е най-мощният, най-бързия, най-луксозният, най-ексклузивен и съответно най-скъп модел на планетата. Цената му се равнява на 7 броя Bentley Mulsanne Speed, с който започна този материал.

Мощността на Chiron е 1500 к.с., а максималният въртящ момент достига 1600 Нм. Суперколата развива 420 км/ч, като представлява най-яркото доказателство за опитите на човешката раса да премине чертата и да изпита неизвестното. Ако разполагате с 2,4 млн. евро и искате да ги инвестирате в този автомобил, ще трябва да чакате около половин година след поръчката. Но пък чакането си заслужава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com