Най-забележителните машини от автосалона в Токио

6688
Най-забележителните машини от автосалона в Токио
Снимка: Nissan

Автомобилният салон в Токио винаги е удивлявал публиката с нестандартните модели. Там сякаш попадаш в друго измерение, тъй като виждаш не само автомобили, а истински чудеса на техниката. Тази година изложението не прави изключение. Ето някои от най-впечатляващите експонати от солано в японската столица.

Nissan IMx – електрическия кросоувър на бъдещето

Това е концептуален кросоувър, който открива цяла нова ера при електромобилите. Твърдеше, че че той е изграден на платформата на новия Leaf, но стана ясно, че това не е така. За IMx е построена напълно нова архитектура, която ще се използва за всички бъдещи автомобили на ток на Nissan.

Като цяло кросоувърът елиминира основните недостатъци на електрическите коли до момента – малкия автономен пробег и дългото зареждане на батериите. Със специална станция пълненето на акумулаторите ще отнема съвсем малко време, а пробегът ще достига 600 км. Освен това IMx ще може да захранва дома на собственика си с натрупаното електричество, като по този начин ще му пести пари.

Кросоувърът има и система за автоматично паркиране, като може да остави шофьора и пътниците си и след това да отиде сам до мястото за престой. Друга новост е „глас”, с който ще предупреждава пешеходците за своето приближаване и така ще предотвратява опасност от инцидент.

Мотоциклет, който не пада

В Токио компанията Honda представи нова версия на „автоматичен” мотоциклет. Двуколесното превозно средство има функция - Riding Assist E, която му помага да пази равновесие. Според създателите на машината, това е постигнато с помощта на вградения в мотоциклета компютър, който непрекъснато балансира кормилот

Машината има и система за автономно управление, тоест може да се движи без човешка намеса. В случая идеята е мотоциклетът сам да отива на паркинга, след като е оставил собственика си пред магазина или дома му. Впрочем и този мотор е изцяло електрически.

Най-успешният електромобил в света смени поколенията си

Японският производител Nissan показа официално второто поколение на най-успешния електромобил в света - хечбека Leaf. Продажбите на мод...

Най-красивата Mazda

Ясно е, че представената в японската столица Mazda Vision Concept никога няма да излезе в серийно производство, но няма как да се отрече, че това е един от най-красивите автомобили. В дизайна и няма нищо сложно, дори напротив – той е изчистен и прост. Същият като на машините от миналия век, които все още продължават да предизвикват възхищение.

Все пак има шанс да видим някои от елементите от този автомобил при следващото поколение на Mazda6. А не е изключено компанията да подготвя излизането на още по-голям седан. От известно време се твърди, че съвсем скоро ще се появи Mazda9, която трябва да бъде един забележителен автомобил.

Най-престижната Toyota

Това не е електромобил. Не е и модерен кросоувър. Това е най-консервативната Toyota в историята на марката, но пък е истинска класика. И затова някак си се отличава от останалите модели на японския производител. Впрочем, това е едва третото поколение в 50-годишната история на Century, което също е забележително.

Петте най-забележителни спортни коли на салона във Франкфурт

Като цяло 67-ото автомобилно изложение във Франкфурт е подчинено най-вече на новите технологии. Сред експонатите преобладават моделите,...

Автомобилът се появява през 1967 г., като е предназначен за семейството на императора на Япония. Никога не е изглеждал модерен, но предлага всички удобства на височайшите особи, които вози. Факт е, че от втората му генерация са направени само няколко бройки, които си остават собственост на императорската фамилия.

Пикапът на Yamaha

Компанията Yamaha е известна с две неща – мотоциклети и музикални инструменти. Факт е обаче, че тя има известен опит в автомобилостроенето. Именно тя създава V8 двигателя на първото поколение на популярния Volvo XC90, както и впечатляващ концептуален модел на суперкола, използващ технологии от Формула 1.

Сега Yamaha реши да изненада публиката с всъдеходен пикап с името Cross Hub Concept. Технически детайли за него липсват, затова се предполага, че той ще си остане единствено концепция. Сред особеностите на машината са разположението на седалките във вида на ромб. Шофьорското място е най-отпред в средата, а зад него и встрани са поставени две от пътническите седалки. Има и трета в задата част на салона.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com