Nissan е най-продаваната азиатска марка в Европа

9166
Nissan е най-продаваната азиатска марка в Европа
Снимка: Любомир Асенов

За първите шест месеца на годината компанията е изпреварила по продажби Toyota и Hyundai, постигайки ръст от 4,3%.

За периода януари-юни 2015 г. Nissan е реализирал продажби в Европа в размер на 384 726 нови автомобила, което представлява ръст от 4,3% спрямо същия период на миналата година. По този начин японската компания е изпреварила досегашните лидери по продажби на Стария континент и Toyota Hyundai.

Основната „вина“ за този успех се пада на бестселърите Qashqai и електрическият Leaf, като законодателят в С-кросоувър е острието на атаката. Qashqai вече достигна цифрата от 2,5 млн. продадени автомобила от лансирането си. Leaf пък е много добре приет в северните страни на континента, като по света са продадени 184 000 бройки. Двата модела са допринесли в най-голяма степен за достигане на 4,2% пазарен дял на Nissan в Европа.

Nissаn Juke NISMO RS: Достъпни спортни страсти (тест-драйв)

Един от най-интересните ходове на маркетинговите специалисти на Nissan става факт през 1997 г., когато те стартират мащабната кампания ...

Що касае пазарите, където Nissan се представя най-добре, то Великобритания е лидер с ръст на продажбите от 34%, следвана от Испания (+18%) и Германия (+11%). Qashqai, който се произвежда на Острова, е допринесъл за реализиране на 88 000 продажби във Великобритания, като така Nissan записва най-високия си пазарен дял на този пазар. Същото важи и за Франция, където марката постигна 3,7% пазарен дял – най-висок показател на този пазар. През този месец заводът на Nissan в Санкт Петербург произведе 200-хилядния си автомобил, с което се превърна в най-бързо разрастващия се автомобилен завов в Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com