Nissan увеличава 2 пъти пробега на Leaf

1920
Nissan увеличава 2 пъти пробега на Leaf

Малкият пробег с едно зареждане на акумулаторите е основният проблем, който пречи на разпространяването на електромобилите. Компанията Nissan прави нов опит за разрешаването му, като смята, че ще успее да увеличи повече от 2 пъти разстоянието, което нейният Leaf изминава, съобщава изданието Autoblog Green.

Според Казуо Яджима, шеф на подразделението на Nissan занимаващо се с електромобили, за Leaf се готвят нов тип батерии. Те са с емкост 60 кВт/ч и ще заменят досегашните, които разполагат с едва 24 кВт/ч. Новите акумулатори ще позволят на хечбека да изминава около 350 км с едно зареждане.

„Смята, че съвсем скоро ще можем да пуснем на пазара електромобил, който да няма проблеми с разстоянието, преминавано с едно зареждане”, коментира Яджима, но отказа да назове конкретни срокове за реализиране на проекта. Според него обаче това трябва да стане максимално бързо, тъй като конкурентите на пазара на електрически модели също работят усилено по въпроса.

В момента Nissan Leaf предлага пробег от около 180 км, като цените на модела в САЩ стартират от 29 000 долара. Някои от съперниците на японския модел - Chevrolet Bolt и Tesla Model 3, обаче вече са готови да предложат по-голям пробег, а цените на техните електромобили са малко по-високи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com