Новата Skoda Karoq излиза с избор от 5 мотора

7871
Новата Skoda Karoq излиза с избор от 5 мотора
Снимка: Skoda

Компанията Skoda официално представи своя последен модел – компактния кросоувър Karoq. Очакваше се той да замени Yeti в гамата на чешкия производител, но се оказва, че двата автомобила все пак ще се произвеждат заедно още известно време, след което ще бъде взето окончателно решение за бъдещето на Yeti.

Що се касае до Karoq – неговото име е образувано от две думи от езика на алеутите (едно от ескимоските племена, населяващо южното крайбрежие на Аляска). Думата „RUQ” означава „стрела”, а „KAAʼROQ” – „автомобил”.

Габаритите на новия кросоувър са дължина от 4382 мм, широчина – 1841 мм, височина – 1605 мм и разстояние между двете оси – 2638 мм (при версията със система за задвижване на четирите колела тя е 2630 мм). Обемът на багажника е 521 литра в стандартно положение и 1630 литра при свалени задни седалки. Последните са 3 на брой, като могат да се местят независимо една от друга и така обемът може да достигне 1810 литра.

Концернът Volkswagen показа електрическото си бъдеще

Най-големият автомобилен производител в света – Volkswagen Group, предприе доста необичаен ход, като на автосалона в Шанхай предс...

Автомобилът на чехите изграден на модулната платформа MQB, която е д основата и на новия Volkswagen Tiguan. Новият Karoq е получил активно окачване с 4 режима на работа, в това число и такъв за придивжване по тежък терен. Електрониката е така настроена, че автоматично да превключва на спортен режим, ако машината се движи продължително време с по-висока скорост.

На пазара чешкият модел излиза с избор от пет двигателя – два бензинови и три дизелови. Първите са 3-цилиндров с обем 1,0 литър и мощност 115 к.с., както и 1,5-литров със 150 к.с. При по-мощния бензинов мотор два от цилиндрите се изключват при по-ниски обороти, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 8,4 секунди.

Дизеловата гама включва 1,6-литров двигател със 115 к.с. и 250 Нм, както и 2,0-литрови с мощност 150 к.с. и 340 Нм, и със 190 к.с. и 400 Нм. Топ-версията на Karoq ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,8 секунди. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенен „робот” с два съединителя.

На по-късен етап се предвижда хибридна модификация, както и спортна версия RS. Последната ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, като мощността му ще бъде около 300 к.с.

Skoda завърши обновяването на Octavia

Най-популярният модел на Skoda – семейството Octavia, вече е напълно обновен, след като чешкият производител представи последните...

В оборудването на модела влизат изцяло светодиодни фарове, електронен приборен панел, адаптивен круиз-контрол, безконтактно отваряне на багажника, система за следене на мъртвите зони и на лентата на движение, система за разпознаване на пътните знаци и функция за предупреждение при опасност от челен удар.

Освен нова мултимедиен комплекс Columbus чешкият кросоувър е получил функция за управление с жестове. При нея специална камера проследява движението на ръката на шофьора и превърта менюто, за да се избере нужната услуга.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com