Новият Range Rover Sport е вече на пазара

13903
Новият Range Rover Sport е вече на пазара
Стартовата цена на автомобила е 120 600 лв. с ДДС.

Въпреки че е разработен наред с Range Rover и има общи черти с него, изцяло новият Sport разполага със 75 % уникални части, много от които оказват пряко влияние върху усещането за него. Той е само с 62 мм по-дълъг от предшественика си, но със своите 4850 мм дължина е по-къс от другите 7-местни всъдеходи и повечето седани от сегмент Е, като така улеснява маневрите и паркирането. Въпреки това по-дългото междуосие (увеличено със 78 мм) осигурява по-голямо пространство и по-лесен достъп на пътниците до задната част на купето. Sport е с 149 мм по-къс и с 55 мм по-нисък от изцяло новия Range Rover, на който се базира, и тежи с 45 кг по-малко.

Предната част на Range Rover Sport е по-модерна и заоблена, с по-тесни фарове, изтеглена назад решетка и по-заоблени ъгли. С по-плавния ъгъл на предното стъкло, заобления профил и полегат покрив, новият Sport е с 8 % по-аеродинамичен от предишния модел.

Range Rover Vogue 4,4 SDV8: Върховната лимузина (тест драйв)

Стане ли въпрос за луксозна лимузина, седан, SUV... изборът винаги опира до три-четири немски марки. Но въпросните марки (имената на ко...

 

Задните фарове са по-компактни, със забележителен нов дизайн, ползващ LED технология. Основните и стоп светлините са със същия дизайн като предните фарове, докато мигачите възпроизвеждат графичния модел от две линии на настоящия Sport.

Също толково впечатляващ е и интериорът на новия Range Rover Sport. Централната конзола е поставена по-високо, при което контролните бутони се намират по-близо до шофьора и за предните пътници се създава усещането, че автомобилът ги обгръща. Това усещане се подсилва от акцентите в средата на арматурното табло, които достигат до вратите и обгръщат пътниците с контрастна цветна лента.

Спортната атмосфера в автомобила се затвърждава и от по-малкия диаметър на волана, вертикалния скоростен лост и обгръщащите тялото седалки, които са по-изваяни и с добре изразени подложки отпред и индивидуални места за сядане на втория ред. Отделено е специално внимание на комфорта в задната част – увеличено е пространството за краката (+24 мм) и на нивото на раменете.

Land Rover планира по-компактен модел

В последните години Land Rover са се заели усилено с освежаването и обогатяването на своята моделна палитра. По този повод глобалният б...

 

Новият Sport увеличава възможностите за персонализация, като дава на клиентите възможността да създадат свой собствен облик на автомобила чрез невероятна селекция от цветове и детайли. Обогатеният избор включва иновации като двуцветен и трицветен интериор, широка гама алуминиеви джанти, монтирани още при производството, от 19 и 20 инча (с един и същи дизайн), 21 инча (пет дизайна) и 22 инча (два дизайна), включително и емблематичните джанти Viper’s Nest, които за пръв път се предлагат за всички модели Range Rover. За допълнителна персонализация могат да се използват и спирачни дискове Brembo в червено и детайли в черно.

Новият Range Rover Sport стартира на цена от 120 600 лв., валидна и за двигателите 3.0 TDV6 и 3.0 S/C. Цената с по-мощния дизелов агрегат 3.0 SDV6 с 292 к.с. стартира от 139 800 лв., докато топ версията - 5.0 S/C двигател с 510 к.с., се предлага на цена от 176 200 лв. Автомобилът предлага като опция 7-местна конфигурация на салона с ел. управляеми трети ред седалки, което дава възможност за ползване на ДДС кредит при бизнес клиенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com