Новото BMW M5 ще получи 635 к.с.

2136
Новото BMW M5 ще получи 635 к.с.
Снимка: BMW

Дебютът на следващото поколение на BMW M5 ще състои в края на 2017 или началото на 2018 г. Това съобщи изданието Motor1, което успя да заснеме изцяло покрит с камуфлаж тестови прототип. Според информацията автомобилът ще продължи да разчита на сегашния си 4,4-литров V8 мотор, който в момента развива мощност от 560 к.с. и 680 Нм. При последната версия на модела преди смяната на генерациите тя е нараснала до 600 к.с. и 700 Нм.

За следващото M5 агрегатът ще бъде напомпан до цели 635 к.кс. Това ще позволи на суперседана да бъде по-мощен от все още непредставения Mercedes-AMG E63, който също ще се появи догодина. За него се твърди, че ще разполага с малко над 600 к.с. Баварската машина ще се доближи плътно и до американския си конкурент в този клас Cadillac CTS-V, който има 640 к.с.

Вече е известно, че новото BMW M5 ще получи фирмената система за задвижване на четирите колела xDrive, която ще му помогне да се справи с нарасналата мощност. Основно задвижването отново ще бъде към задните колела, но в случай на нужда тягата ще бъде прехвърляна и към предните. Очаква се на пазара в САЩ да се предлага само модификацията с xDrive, докато в Европа клиентите ще могат да избират между една или две водещи оси.

Благодарение на новата платформа CLAR, в която се използват високоякостна стомана, алуминий и карбон, бъдещото M5 ще бъде с около 100 кг. по-леко от сегашното. Архитектурата вече бе използвана при новото 7-Series, а на нея за бъдеще ще преминат всички модели от 3-Series нагоре в гамата на марката. Подобрената конструкция ще подобри динамиката на седана, който в сегашния вариант с 600 к.с. ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди.

Стандартното BMW 5-Series ще бъде представено на първото голямо изложение през 2017 г. - това в Детройт (САЩ) през януари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com