Opel се завръща на пазара в Япония

1745
Opel се завръща на пазара в Япония
Снимка: Sofia Motor Show

Германският производител Opel продължава стратегията си за излизане на нови пазари, като ще се завърне в Япония с модел, които вече се продават в Европа. Това са компактният хечбек Corsa, компактният кросоувър SUV Grandland X и миниванът Combo Life.

През 2019 г. имено Corsa беше най-успешният модел на марката в световен мащаб с 229 911 продажби, като в Япония ще се предлага единствено електрическата му версия. Не е изключено моделът да получи различно име. Кросоувърът Grandland X за японския пазар също ще е електрифициран, тъй като ще се продава само неговата плъг-ин хибридна версия.

Opel обяви плановете си за следващите 2 години

Германският производител Opel ще представи сериозен брой нови или сериозно обновени модела през следващите 2 календарни години, обясних...

Продажбите на Opel в Япония ще стартират в началото на 2021 г., като те трябва да укрепят позициите на PSA Group. Френската група е продала 15 600 автомобила в страната през 2019 г., като те са под марките Citroen, DS и Peugeot. В момента алиансът продължава да изгражда своята дилърска мрежа в големите градове, като целта е през 2023 г. тя да обхване около 80% от страната.

"Завръщането ни в Япония е много важна стъпка за значително увеличаване на печелившия износ", заяви главният изпълнителен директор на Opel - Михаел Лошелер.

През 2019 г. на пазара на нови автомобили в Япония са продадени 2,8 млн. бройки, което е спад с 2,5% спрямо 2018 г. В страната се търсят най вече превозни средства с работен обем на двигателя под 660 куб. см, тъй като те позват значителни данъчни облекчения. През 2019 г. от тях са продадени над 1,9 млн. единици.

Япония е поредният нов пазар за Opel след присъединяването на компанията към PSA. Тя се завърна в Русия, като има завод в Калуга, в който се сглобява Grandland X не само за местния пазар, но и за Европа. По-рано марката стъпи (или се завърна) в Южна Африка, Тунис, Мароко, Украйна и Израел, а до лятото се предвижда да започне продажби в Боливия и Колумбия.

Opel се завръща на пазара в Русия

Германският производител Opel обяви официално, че се завръща на пазара в Русия с 3 модела - кросоувъра Grandland X и два вана, като вси...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com