X
 
 

Още една система става задължителна за всички нови коли

9004 1
photo of Още една система става задължителна за всички нови коли
Снимка: aafp.org
Още една система става задължителна за всички нови автомобили, които излизат на пазара. Устройството, което ще кара водача да провери дали на задната седалка не са забравени деца, ще се появи на всички леки коли, произведени от 2025 г., съобщава агенция Bloomberg, като се позова на алианса на автомобилните производители (Alliance of Automobile Manufacturers) и на Световната асоциация на производителите (Association of Global Automakers).

Съгласно подисаното вече доброволно споразумение, от 2025 г. всички нови автомобили ще бъат оборудвани с аудио- и визуални индикатори, които след изключване на двигателя ще напомнят на водача, че не трябва да оставя деца на задната седалка без наблюдение.

Започват засилени проверки за обезопасителни системи в колите

Започват засилени проверки за използването на обезопасителни системи от водачите и пътниците в моторните превозни средства, съобщиха от...

"Автомобилите производители внимателно изучиха как да решат този проблем и взетото решение показва, че те вече са гоговни да помогнат на децата, като повишат тяхната безопасност. Новата система включва не само сега използваните устройства, но и нови, иновационни методи", коментира президентът на алианса на автопроизводиелите Дейвид Швейтерт.

Агенция Bloomberg припомня, че от 1998 г. около 800 деца (37 само през тази година) са починали от топлинен удар, тъй като са били оставени от близките си в затворени автомобили.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители