Peugeot 3008 получи спортна версия

4809
Peugeot 3008 получи спортна версия
Снимка: Peugeot

Компанията Peugeot представи спортна модификация на второто поколение на кросовъра си 3008. Тя е оборудвана с най-мощния дизелов двигател, предлаган за модела. Това е 2,0-литров мотор с 4 цилиндъра, развиващ мощност от 180 к.с. Агрегатът работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. Динамичните характеристики на GT-версията засега не се съобщават.

Промени има и във външния вид на кросовъра. Той е оборудван с 19-цолови джанти с гуми с размер 235/50, като се отличава от стандартното 3008 и по светодиодните главни светлини, хромираната решетка на радиатора, двете тръби на изпускателната система, разширените калници и алуминиевите накладки на страничните прагове.

Интериорът прави впечатление с високото качество на материалите, като съчетава лукс и спорт. В салона е поставен и нов волан, а тапицерията има контрастиращи шевове. Тази комбинация се използва и за някои от елементи от таблото и централната конзола. Срещу доплащане се предлага алкантара, докато в стандартното оборудване са включени елементи от полиран алуминий, волан с плоско дъно, дигитално табло, допълнително осветление на приборния панел и др.

Световната премиера на второто поколение на Peugeot 3008 ще се състои на автосалона в Париж през октомври. Гамата двигатели ще включи нови бензинови и дизелови мотори с обем 1,2 и 1,6 литра, развиващи съответно 130 и 165 к.с. Дизелите са 1,6-литров със 100 и 120 к.с., както и 2,0-литров, който освен със 180 к.с. се предлага и с по-слаба мощност - 150 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com