Peugeot e-3008 вече е с гаранция от 8 години

5715
Peugeot e-3008 вече е с гаранция от 8 години
Снимка: Peugeot

Френският производител Peugeot разкри част от стъпките си към радикалната си трансформация, за да стане водеща марка на европейския електрически пазар до 2025 г. Компанията вече предлага предлага най-широката гама EV от всички европейски марки и има за цел да убеди своите клиенти да участват в тази еволюция чрез множество инициативи, които ще направят мобилността с нулеви емисии достъпна, проста и спокойна.

Част от това е проектът E-LION, който е в основата на стратегията на Peugeot за изграждане на устойчива мобилност на утрешния ден. Това е цялостен, 360-градусов подход, който надхвърля електрификацията на превозните средства и се основава на пет „E-стълба“:

Снимки: Peugeot

1. Екосистема от продукти и услуги, базирана на решенията на концерна STELLANTIS.

2. Преживяване за клиента, от началото до края.

3. Electric, 100% електрическа гама до края на 2024 г.

4. Ефективност, осигуряваща максимална производителност с минимална консумация на електроенергия.

5. Околна среда, цел за устойчивост и ангажимент за Carbon Net Zero до 2038 г.

Още: С всяко поколение, все по-добри: LONA est VIA и Peugeot 408

В момента френската компания предлага 12 електрически модела, като сред тях са 9 пътнически автомобила. В Peugeot са се ангажирали да предложат възможно най-голям пробег на пазара. Новото E-3008 поставя стандарт в своя сегмент с до 700 км пробег, а докато E-208 осигурява градски пробег до 566 км.

С Free2Move Charge клиентите на марката имат достъп до една от най-обширните мрежи за зареждане в Европа. Тя включва повече от 600 000 точки за зареждане, от които над 77 000 са бързи зарядни устройства, които позволяват да заредите електричество за 100 километра пробег само за 10 минути с новия E-3008.

Именно за клиентите на този модел е предназначена програмата „PEUGEOT Allure Care“ програма, която гарантира спокойствие с гаранция за електрическия мотор, зарядното устройство, задвижването и основните електрически и механични компоненти до 8 години или 160 000 км пробег.

Още: Peugeot увеличи пробега на е-Rifter

Освен това електрическите модели на Peugeot ще получат технологията ChatGPT, който ще бъде интегрират във фирмения i-Cockpit. По този начин генеративната технология с изкуствен интелект ще позволи на гласовия асистент OK PEUGEOT да отговаря на безброй въпроси и искания по всякакъв тип теми. След като OK PEUGEOT е активиран, шофьорът просто трябва да произнесе онова, което искате да разбере, за да може ChatGPT да отговори.

Още: Peugeot показа предвестник на бъдещите си модели

Генеративният изкуствен интелект може да даде отговори на конкретни въпроси, например да предложи забележителности за посещение в даден град, да ги представи и да ви насочи там в координация с навигационната система, но също така може да оживи пътуването ви, като взаимодейства с пътниците и даде изява на тяхната креативност.

Едновременно с това рупата STELLANTIS развива бизнес с кръгова икономика, базиран на „4R“: повторно производство, ремонт, повторна употреба и рециклиране (Remanufacture, Repair, Reuse, Recycle). Peugeot е част от този подход, като използва по-малко, по-устойчиви и дълготрайни материали и гарантира рециклирането в края на живота им. Новият PEUGEOT E-3008 е съставен от 23% рециклирани материали, включително стомани и полимери.

За да гарантира рециклирането на излезли от употреба превозни средства в Европа, STELLANTIS създаде „Sustainera Valorauto“, съвместно предприятие с „Galloo“, европейски лидер в рециклирането. „Sustainera Valorauto“ предлага на професионалисти и физически лица цялостно решение, което включва събиране, разглобяване, възстановяване, обновяване и рециклиране на превозни средства.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Евтините електрмобили: Китай е напът да променят картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com